VELEŽ SPREMAN ZA OSVETU ZRINJSKOM: "Rođeni" bez pobede u mostarskom derbiju već deset utakmica

O.M.

13. 11. 2023. u 13:41 >> 13:41

VELEŽ dočekuje Zrinjski u utakmici 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

ВЕЛЕЖ СПРЕМАН ЗА ОСВЕТУ ЗРИЊСКОМ: Рођени без победе у мостарском дербију већ десет утакмица

Profimedia

Mostarski derbi odigraće se na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima, manje od mesec dana nakon što su na Gradskom stadionu pod Bijelim brijegom, nekadašnjem domu Veleža, a sada Zrinjskog, odigrali zaostali meč trećeg kola u kome su "plemići" slavili ubedljivu pobedu od 3:0.

Zrinjski je bio uspešniji u toj utakmici, nanevši Veležu treći poraz u sezoni, i tako je pretekao gradskog rivala na tabeli. "Plemići" su sada treći sa 26 bodova iz 12 utakmica, dok je "Velež" na četvrtoj poziciji sa 22 boda i 13 utakmica.

Rođeni su sva tri poraza pretrpeli na strani, osim od Zrinjskog izgubili su od Sarajeva na Koševu i od Borca u Banjaluci. Kod kuće su na šest utakmica osvojili 14 bodova. Pobedili su četiri puta, a nerešeno odigrali dva puta i to protiv lokalnih hercegovačkih rivala GOŠK-a iz Gabele i Širokog Brijega.

S druge strane, Zrinjski je u gostima ostvario po dve pobede, dva remija i jedan poraz, u derbiju od Sarajeva. 

Ove dve ekipe su, uz banjalučki Borac, najefikasnije u ligi. "Plemići" su postigli 26, a "rođeni" 22 gola. Drugi strelac Premijer lige Bosne i Hercegovine je napadač Veleža Huskić sa devet golova, a treći je Nemanja Bilbija, iz Zrinjskog, sa osam. Listu strelaca predvodi Dejan Vidić iz dobojske Sloge, ali on je već odigrao jednu utakmicu više od Huskića i dve od Bilbije.

Zrinjski se posle prethodnog derbija dosta mučio pošto je vezao tri utakmice bez pobede. Izgubio je od Legije u Mostaru i odigrao dva puta nerešeno u Premijer ligi, protiv lidera Borca u Banjaluci (0:0) i na drugom gostovanju, komšijskom Posušju (2:2). Protiv Posušja su dva puta vodili, a onda su ostali sa igračem manje, što su domaći igrači iskoristili da izjednače.

Velež je posle poraza u derbiju vezao dva nerešena rezultata u gostima, protiv dve poslednjeplasirane ekipe na tabeli (Tuzla siti 1:1, Zvijezda 0:0), a onda se osvetio GOŠK-u za poraz u Vrapčićima i odneo sva tri boda iz Gabele, sa stadiona "Pero Pavlović" na kome su "rođeni" igrali kao domaćini prošle godine dok se njihov stadion renovirao.

Zrinjski je mnogo uspešniji od Veleža u međusobnim susretima poslednjih godina, što i ne čudi s obzirom na broj trofeja koje su klubovi osvajali u tom periodu. "Rođeni" nemaju pobedu na deset poslednjih duela, izvukli su samo dva remija. 

Od obnavljanja Zrinjskog odigrali su 45 prvenstvenih utakmica, 25 puta pobedio je Zrinjski, 12 puta Velež, a osam utakmica završeno je bez pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,85) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024