AGONIJA UNION BERLINA SE NASTAVLJA: "Gvozdeni" se tope na stadionu "Dijego Armando Maradona"

O. M.

08. 11. 2023. u 08:58 >> 08:58

NAPOLI dočekuje Union Berlin u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona. Utakmica je na programu u sredu od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Dijego Armando Maradona".

АГОНИЈА УНИОН БЕРЛИНА СЕ НАСТАВЉА: Гвоздени се топе на стадиону Дијего Армандо Марадона

Tanjug/ap

Šampion Italije je drugi na tabeli grupe "C" iza lidera Real Madrida, sa šest bodova, dok je nemački predstavnik na poslednjem mestu bez ijednog boda.

Napoli je u prethodnom kolu Serije A savladao Salernitanu u gostima sa 2:0. Poveli su u 13. minutu utakmice kada je Stanislav Lobotka proigrao Đakoma Raspadorija, a udvostručili prednost u 82. minutu golom Eljifa Elmasa na asistenciju Matijasa Olivere.

Trenutno zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli Serije A sa 21 osvojenim bodom, dva više od petoplasirane Atalante. U poslednje četiri takmičarske utakmice zabeležili su tri pobede i jedan remi.

Trener Napolitanaca Rudi Garsija pred ovu utakmicu ima jedan problem, pošto najbolji strelac Serije A u prošloj sezoni Viktor Osimen još nije sanirao povredu mišića i nedostupan je za selekciju. Njega je u prethodnom periodu više nego solidno zamenio Đakomo Raspadori koji će pokušati da postigne gol na četvrtoj uzastopnoj utakmici.

Union Berlin je za vikend zabeležio još jedan poraz u nizu, izgubivši na svom terenu od Ajntrahta iz Frankfurta sa 3:0. Već do 14. minuta gostujući tim je imao dva gola prednosti, a konačan rezultat je postavio u 82. minutu.

Bio je to dvanaesti uzastopni poraz u svim takmičenjima "gvozdenih" koji ne liče na sebe iz prošle sezone u kojoj su jedno vreme čak bili i lideri Bundeslige. Trenutno zauzimaju tek 16. poziciju na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, koliko ima i Majnc koji je u zoni ispadanja. 

Trener Berlinaca Urs Fišer ima velikih problema sa povredama igrača, zbog čega su on i uprava kluba prešli preko kršenja klupske discipline Davida Datra Fofane. Reprezentativac Obale Slonovače, koji je u Unionu na pozajmici iz Čelsija, nije hteo da se rukuje s Fišerom posle utakmice protiv Napolija na Olimpija stadionu, na kojoj je inače bio najveća pretnja šampionu Italije, zbog čega je suspendovan.Ta suspenzija od tada je povučena pa je Fofana igrao već u Frankfurtu.

Aleksandar Švolov, Andraš Šafer, Daniljo Doki i Josip Juranović propustili su utakmicu, protiv Frankfurta, a neće ih biti ni večeras, mada postoje neke male šanse da se hrvatski desni bek nađe u protokolu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!