BODE OVERAVA TITULU: ''Žuta horda'' uhvatila zalet u završnici prvenstva

V.M.

30. 10. 2023. u 09:45

U poslednjoj utakmici 26. kola norveškog prvenstva, prvoplasirani Bode Glimt ima priliku da napravi veliki korak ka tituli pred svojim navijačima kada od 18:30 dočeka Lilestrem.

БОДЕ ОВЕРАВА ТИТУЛУ: Жута хорда ухватила залет у завршници првенства

Foto Profimedia

Nakon što je 2020. i 2021. osvajao titule, domaćin je prošle sezone bio drugi iza Moldea, ali sada ima odličnu priliku da se vrati na tron norveškog fudbala.

Osvojio je 58 bodova i četiri kola pre kraja ima šest poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Bran koji je odigrao meč više od lidera, tako da bi ''žuta horda'' trijumfom na večerašnjem duelu napravila ogroman korak ka tituli.

Bode je uhvatio zalet u pravo vreme i ovaj duel dočekuje u seriji od četiri vezana trijumfa. Taj niz je započeo protiv Valerenge, a posle toga je bio bolji od Stromgosdeta, Moldea i Sandefjorda.

Izabranici Ketila Knutsena su napadački veoma raspoloženi, postigli su 66 pogodaka do sada, ubedljivo najviše u ligi, što je jedan od glavnih razloga za uspeh koji je nadomak ruku domaćina

Sa druge strane, Lilestrem nema za šta da se bori. Šesti je na tabeli i sa 39 sakupljenih poena ne mogu da se priključe borbi za Evropu i svakako su daleko od zone ispadanja.

U prošlom kolu savaldali su Valerengu (2:0) i tako su prekinuli niz od dva vezana poraza.

Gosti takođe igraju utakmice sa velikim brojem pogodaka, o čemu svedoči njihova gol-razlika 43:37.

Na prvom ovosezonskom duelu današnji rivala slavio je Bode sa 2:1, a mi očekujemo da to ponovo učini.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)