ARSENAL NASTAVLJA BORBU ZA PRVO MESTO: Fenjeraš lak zadatak za ''tobdžije''

V.M.

28. 10. 2023. u 15:29 >> 15:29

U desetom kolu engleske Premijer lige fudbaleri Arsenala će dočekati poslednjeplasirani Šefild (16:00).

АРСЕНАЛ НАСТАВЉА БОРБУ ЗА ПРВО МЕСТО: Фењераш лак задатак за тобџије

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa iz prestonice će danas pokušati da trijumom nastavi bitku za plasman na sam vrh tabele, dok sa druge strane gosti iz nedelje u nedelju pokazuju zašto su glavni kandidati za povratak u Čempionšip.

Arsenal je odlično započeo novu sezonu u kojoj je jedan od konkurenata za titulu i neporažen je nakon devet odigranih utakmica. Ostvario je šest pobeda uz tri remija i trenutno je treći na tabeli Premijer lige.

Proteklog vikenda gostovao je na ''Stamford bridžu'' u gradskom derbiju gde ga je Čelsi ''bacio na kolena'' u uvodnih sat vreme igre, ''plavci'' su dominirali, stvarali šanse i zasluženo vodili sa 2:0, ali ''tobdžije'' su uspele da se vrate.

Prvo je Deklan Rajs iskoristio kiks Roberta Sančeza i smanjio zaostatak, da bi Trosar u 84. minutu postavio konačnih 2:2.

Izabranici Mikela Artete su prošle sezone bili jako blizu titule, ali su posrnuli u završnici prvenstva, a ove su spremni da se uz pojačanja poput najskuljeg engleskog fudbalera svih vremena Deklana Rajsa bore do samog kraja.

Nakon par godina odsustva, Arsenal se vratio u Ligu šampiona. Preko nedelje je odneo sva tri boda sa uvek neugodnog ''Ramon Sančes Pishuana'' gde je bio bolji od Sevilje (2:1) i nakon tri odigrana kola zauzima prvo mesto u grupi ''B''.

Što se tiče Šefilda, za njega se može reći da je unazadio kvalitet svog sastava nakon ulaska u Premijer ligu jer su ga napustili nosioci igre Sander Berge i Ndiaj. Uprava je odradila veoma loš posao preko leta i zbog toga su ''oštrice'' kandidat broj jedan za ekspresan povratak u Čempionpšip.

Gosti su osvojili samo jedan bod do sada kada su remizirali sa Evertonom (2:2), a pored toga doživeli su čak osam poraza, pet u nizu pred ovaj meč.

Proteklog vikenda Šefild je izgledao solidno na terenu kad je dočekao Junajted na ''Bramal lejnu'' ali sjajan udarac Dioga Daloa sredinom drugog poluvremena je odneo sva tri boda u Mančester (1:2).

Ako pogledamo izostanke, loša vest za Artetu je što je ponovo ostao bez prvog špica Gabrijela Žezusa koji se povredio protiv Sevilje i na tribinama će se pridružiti ''standardnom'' Timberu i Tomasu Partiju.

Sa druge strane, dugačku listu povređeni predvode imena poput Bašama, Dejvisa, Igana, Norington-Dejvisa i Loua.

Arsenal je za dve klase kvalitetniji tim od Šefilda i samo bi čudo moglo da ga spreči da ne dođe do tri boda na ''Emiratima'', a očekujemo i da dobrano napuni mrežu najogre odbrane lige (''oštrice'' primile čak 24 gola do sada).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave