SVRAKE NE DAJU VRH TABELE: Dortmund nikako da nađe put do protivničke mreže

O. M.

25. 10. 2023. u 09:30

NjUKASL dočekuje Borusiju iz Dortmunda u trećem kolu grupe F Lige šampiona. Utakmica se igra na Sent Džejmsis parku od 21 čas.

СВРАКЕ НЕ ДАЈУ ВРХ ТАБЕЛЕ: Дортмунд никако да нађе пут до противничке мреже

FOTO: Tanjug/AP

Grupa F je verovatno najteža u Ligi šampiona, jer je pored ove dve ekipe čine Milan i Pari Sen Žermen, a posle dva kola "svrake" drže prvu poziciju sa četiri boda. U prvom golu je četa Edija Haua odigrala bez golova na gostovanju Milanu, dok je u drugoj rundi na ovom stadionu "rasturila" pariške "svece". Bilo je 4:1, a iako su gosti imali veći posed lopte, to je bio "jalovi" posed sa mnoštvom dodavanja daleko od gola. Pariz je dao jedan gol iz dva udarca u okvir, dok je Njukasl bio daleko opasniji i osam puta direktno ugrozio Donarumu. 

Što se tiče utakmice u Milanu bilo je jasno da su gosti došli po bod i osvojili su ga, iako su rosoneri bili uporni, to im se nije isplatilo. Bila je to jedina utakmica ove sezone u kojoj je Njukasl više mislio na svoj nego na protivnički gol, a da su bili malo hrabriji, možda bi uzeli i ceo plen.  

U Premijer ligi Njukasl je trenutno šesti sa 16 bodova. Na relativno loš plasman uticala je jedna loša serija početkom sezone kada su "svrake" vezale tri poraza od drugog do četvrtog kola. Poraženi su od Mančester sitija (1:0 u gostima), Liverpula (2:1) kod kuće i Brajtona (3:1 u gostima) i to su jedina tri poraza u sezoni za Hauove pulene.

Da su se oporavili od tih poraza govori i podatak da su se Sitiju, šampionu Evrope i Engleske, "osvetili" u Liga kupu istom merom.

Njukasl je najefikasnija ekipa Premijer lige sa 24 postignuta gola, kao i grupe F Lige šampiona sa četiri. Najbolji strelci tima u engleskom šampionatu su Aleksander Isak sa šest pogodaka i Kalum Vilson sa pet, dok su u Ligi šampiona sva četiri gola postigli različiti igrači: Almiron, Bern, Longstaf i Šar.

Ove sezone Dortmund pokazuje dva lica. Jedno, bolje, u Bundesligi, drugo, lošije, u Ligi šampiona. Dok su u nemačkom šampionatu bez poraza sa šest pobeda i dve remija, u elitnom evropskom takmičenju osvojili su samo jedan bod. U prvom kolu igrali su protiv Pari Sen Žermena i glatko izgubili sa 2:0. Francuski tim je dominirao u svim aspektima igre, a žuto-crni su samo jednom u toku utakmice šutnuli u okvir gola. 

Protiv Milana Dortmund je na svom Vestfalenu bio nešto agilniji i bliži celom plenu od rosonera, ali mreže su mirovale. Najagilniji je bio Džulijan Brant koji je stvorio pet prilika za gol i sada je sa osam ukupno najbolji u tom segmentu u celoj Ligi šampiona. Ali šta to vredi kada Dortmund nije postigao nijedan gol pa je ekipa Edina Terzića posle dva kola poslednja na tabeli grupe F bez postignutog gola i sa samo jednim osvojenim bodom. 

Istina, lider grupe i današnji protivnik ne beži mnogo, pobedom bi se Nemci bodovno izjednačili sa Englezima, ali ako ne postižete bodove, ne možete se nadati pobedi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)