MBAPE VODI PSŽ U NOKAUT FAZU: ''Park prinčeva'' pretežak zadatak za rosonere?

V.M.

25. 10. 2023. u 13:52 >> 13:52

U derbiju dana fudbaleri PSŽ-a će dočekati Milan (21.00).

МБАПЕ ВОДИ ПСЖ У НОКАУТ ФАЗУ: Парк принчева претежак задатак за росонере?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini nikako da uhvate zalet pod trenerskom palicom Luisa Enrikea, ali za vikend su ostvarili rutinski trijumf nad Strazburom (3:0) tako da u dobroj atmosferi dočekuju večerašnji susret koji im može biti ključan u borbi za plasman u narednu fazu Lige šampiona.

PSŽ je na otvaranju najjačeg evropskog takmičenja dočekao Borusiju iz Dortmunda i predvođen Kilijanom Mbapeom slavio je sa 2:0, ali je nakon toga doživeo katastrofu na ''Sent džejmsis parku'' gde ga je Njukasl ubedljivo savladao rezultatom 4:1.

''Sveci'' su trenutno drugi na tabeli ''F'' (ovogodišnjoj grupi smrti) i ako bi osvojili tri boda pred svojim navijačima, napravili bi veliki korak ka nokaut fazi.

PSŽ je slavio na poslednja tri duela pred svojim navijačima i večeras će se ponovo uzdati u huk prepunih tribina ''Parka prinčeva''.

Rival će mu biti Milan na čijim utakmicama u Ligi šampiona i dalje nije pao nijedan gol. U prvom kolu se propisno ispromašivao na ''San Siru'' protiv Njukasla, a zatim je u dosta tvrdoj utakmici podelio plen sa Borusijom.

Trenutno je treći u grupi sa dva osvojena boda i morao bi da popravi napadačke probleme ako želi da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je dogurao do polufinala u kojem ga je savladao večiti rival, Inter.

''Rosoneri'' su za vikend u velikom derbiju ugostili Juventus, bili su bolji rival u uvodnih pola sata, ali krajem prvog poluvremena Tšau je zadobio crveni karton, što je ''stara dama'' iskoristila u drugom delu igre slavivši pogotkom bivšeg igrača Milana, Manuela Lokatelija u 63. minutu.

Na poslednja tri duela u svim takmičenjima Milan je samo jednom zatresao mrežu protivnika i Stefano Pioli mora da pronađe način da reši taj ''gorući problem''.

U redovima domaćina neće biti Kimbpebea, Mendeša i Rika, dok će sa druge strane izostati Benaser, Čukvueze, Loftus Čik i Sportijelo.

Večerašnji rivali su se četiri puta do sada sastali u istoriji Lige šampiona, PSŽ nikada do sada nije slavio (dva remija, dva trijumfa Milana), a mi verujemo da je vreme da se ta tradicija prekine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja