MOŽE LI BAJERN DA ZAUSTAVI "LAVOVE"? Galatasaraj poslednji put poražen u aprilu

O. M.

24. 10. 2023. u 14:30 >> 14:30

MINHENSKI Bajern gostuje Galatasaraju u prvoj utakmici trećeg kola Lige šampion. Utakmica se igra na stadionu "Ali Sami Jen" u Istanbulu od 18 časova i 45 minuta.

МОЖЕ ЛИ БАЈЕРН ДА ЗАУСТАВИ ЛАВОВЕ? Галатасарај последњи пут поражен у априлу

Profimedia

Posle dva kola Bavarci su prvi na tabeli grupe "A" sa maksimalnih šest bodova, a Galatasaraj je drugi sa četiri boda, pošto je remizirao sa Kopenhagenom i pobedio Mančester junajted.

Turci su u Ligu šampiona ušli preko plej-ofa u kome su izbacili litvanski Žalgiris, Olimpiju iz Ljubljane i u finalu ekipu norveškog Moldea.

Ambicije "lavova" su da prezime u Evropi, bilo kao drugi u grupi kako bi nastavili put u Ligi šampiona, bilo kao treći čime bi se preselili u Ligu Evrope (ovo je poslednja sezona u kojoj će ova druga opcija biti moguća jer od naredne godine neće biti grupa u evropskim takmičenjima). Posle remija (2:2) sa danskim šampionom i velike pobede (3:2) nad "crvenim đavolima" ova prva opcija je sada realnija, mada se mnogo toga može promeniti posle naredne dve utakmice gde turski predstavnik igra dva puta sa Bajernom a Danci i Englezi dva međusobna duela.

Galatasaraj se neće uplašiti Bajerna, kao što se nije uplašio ni Junajteda, iako je razlika u kvalitetu ova dva tima evidentna. Moral je na visokom nivou između ostalog i zahvaljujući činjenicu da izabranici Okana Buruka nisu izgubili takmičarski meč od aprila ove godine. 

Domaći u duel sa Bajernom ulaze u odličnom raspoloženju, uprkos tome što su poslednji poraz u zvaničnim mečevima zabeležili prethodne sezone, krajem aprila kada ih je savladao gradski rival Bešiktaš. Od tada su vezali čak 20 pobeda i tri remija. Galatasaraj se za vikend u derbiju kola osvetio Bešiktašu pobedivši sa 2:1 u devetom kolu turske Superlige. Istina, mučili su se i sa igračem više umalo ostali bez dva boda, ali je Mauro Ikardi sa dva gola doneo važnu pobedu u trci za šampionskom titulom u kojoj Galata trenutno zaostaje dva boda za Fenerbahčeom.

Ambicije Bajerna iz Minhena su uvek iste u svim takmičenjima u kojima se nalaze, a to je pobednički pehar. Tako je i ovoga puta u Ligi šampiona, iako nisu prvi favoriti za pobedu.

Bajern je ove sezone odigrao 12 takmičarskih utakmica i doživeo samo jedan poraz i to na startu sezone u Superkupu od Lajpciga. Usledila je serija od devet pobeda i dva remija, a neporaženi su protiv Tuhelove ekipe ostali samo Bajer iz Leverkuzena i Lajpcig kome je malo nedostajalo da i drugi put u mesec i po dana pobedi Bavarce, ali je prokockao vođstvo od 2:0.

Ukoliko osvoji šest bodova iz dvomeča sa Galatom, Bajern će osigurati plasman u osminu finala Lige šampiona što bi značilo ekipi da rastereti najbolje igrače u preostalim utakmicama protiv Kopenhagena i Mančester junajteda. 

Galatasaraj i Bajern do sada su igrali samo dva puta, sastali su se davne 1972. u prvom kolu Kupa šampiona a nemački predstavnik je u revanšu pobedio 6:0, nakon što je prvi meč završen rezultatom 1:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)