ARSENAL VOLI DA IGRA NA ''STAMFORD BRIDŽU'': Milionerska mašina ''plavaca'' je upalila motore

V.M.

21. 10. 2023. u 10:41 >> 10:41

U okviru devetog kola Premijer lige gledaćemo gradski derbi između Čelsija i Arsenala. Utakmica se na igra na ''Stamford bridžu'' sa početkom u 18:30.

АРСЕНАЛ ВОЛИ ДА ИГРА НА СТАМФОРД БРИЏУ: Милионерска машина плаваца је упалила моторе

FOTO: Tanjug/AP

Nakon klimavog starta prvenstva, delovalo je da je domaćin pronašao formu pred reprezentativnu pauzu. Ostvario je tri vezane pobede u svim takmičenjima, poslednju u protiv Barnlije, poprlično ubedljivo 4:1.

Klaretsi su poveli na tom meču, ali Čelsi se brzo vratio i rutinski slavio što je bio prvi put posle godinu dana da su preorkenuli meč u Premijer ligi.

Iako su podigli formu i dalje se nalaze na razočaravajućem 11. mestu i moraju da nastave sa dobrim igrama ako žele da se nađu u mestima koja vode u evropska takmičenja iduće sezone,

Ekipu je preko leta preuzeo Maurisio Poketino koji je čuven po mandatu u Totenhemu i večeras će imati priliku da trijumfom sačuva svoj bivši klub na prvom mestu jer je Arsenal izjendačen po broju bodova sa vodećim ''pevcima'' na vrhu tabele.

To neće biti lak zadatak jer ''tobdžije'' dominiraju na ''Stamford bridžu'' u poslednje vreme, vezali su tri trijumfa na čuvenom stadionu i sa dosta samopozdanja dolaze na njega jer su pre pauze konačno savladali Mančester siti.

Dočekali su povredama osakaćene ''građane'' na ''Emirejtsu'', nije bilo puno prilika tokom utakmice, viđena je jedna dosta dosadna utakmica, ali u završnici susreta Martinelijev izblokiran udarac je prevario Edersona i Brazilac je tako doneo velika tri boda Arsenalu.

Izabranici Mikela Artete igraju sjajan fudbal od početka sezone i uz Totenhem su jedina neporažena ekipa u Premijer ligi, do sada su ostvarili šest trijumfa, a uz to su odigrali i dva remija.

Jedna od jačih Arsenalovih odlika za sada su igre na strani, osvojili su maksimalnih devet bodova na tri gostovanja uz impresivnu gol-razliku 6:0.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju problema sa povredama.

Kod domaćina neće biti Nkunkua, Fofane, Čilvela, Lavije i Čukvumueke, a pod znakom pitanja su Ris Džejms, Broja, Palmer, Disasi i Badijašil.

Sa druge strane, meč će sigurno propustiti Timber, a još se ne zna sudbina nosioca igre Sake, Salibe, kao ni Leandra Trosara.

Očekujemo jedan dosta zanimljiv meč, Čelsi uglavnom igra na golove ove sezone, a i Arsenal je napadački raspoložen pa verujemo da će bitgi pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave