JERMENI SE JOŠ NADAJU EURU: Letonija ostaje zakovana za dno tabele

O. M.

12. 10. 2023. u 09:15

LETONIJA dočekuje Jermeniju u sedmom kolu grupe D kvalifikacija za EURO 2024 u Nemačkoj. Utakmica se igra od 18 časova na stadionu skonta u rigi.

ЈЕРМЕНИ СЕ ЈОШ НАДАЈУ ЕУРУ: Летонија остаје закована за дно табеле

Foto: Profimedia

Domaći "vukovi" su zakovani za dno tabele bez osvojenog boda, dok su gosti treći sa sedam bodova, tri manje od vodeće Hrvatske i drugoplasirane Turske.

Jermenija je pobedila sa 2:1 u prvoj utakmici ovih rivala u grupi na svom terenu, a preostale bodove osvojila je u gostima. Pobedili su Vels sa 4:2 i igrali 1:1 sa Turskom. Dva poraza su doživeli kod kuće od Hrvatske i Turske. 

Letonci su najbliži osbvajanju boda bili protiv Turske u rigi kada su u četvrtom minutu nadoknade izjednačili na 2:2, ali su gosti već u sledećem napadu postigli gol za tri boda. Najteži poraz doživeli su od Hrvatske na Rijeci, kada je bilo 5:0 za "vatrene".

Letonija nema pobedu od juna kada je u Ligi nacija savladala Lihtenštajn sa 2:0. Vukovi su osvojili prvo mesto u svojoj grupi Lige nacija, ali im ono nije donelo automatski plasman u baraž, jer iz D divizije to pravo ostvaruje samo najbolji pobednik grupe, a to je Estonija.

Jermenija je pre mesec dana izgubila na svom terenu od Hrvatske. Rezultat 0:1 ne oslikava pravo stanje na terenu jer je domaći tim većeg poraza pa i bruke spasao golman Ognjen Čančarević, inače rođeni Užičanin koji je u Srbiji igrao za Slobodu, kragujevački Radnički i Surdulicu.

Jermenija nije sačuvala mrežu na poslednjih 11 gostovanja, od utakmice u Skoplju pre više od dve godine, kada je bilo 0:0. U međuvremenu dva puta je doživela rezultatsku katastrofu, od Nemačke u kvalifikacijama za Mudijal 0:6 i od Norveške u prijateljskoj 0:9.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)