MAĐARSKA IMA MEČ-LOPTU: Litvanci pokazali zube protiv Bugarske

O. M.

17. 10. 2023. u 10:00

MAĐARSKA gostuje Litvaniji u osmom kolu grupe G kvalifikacija za odlazak na EURO 2024 u Nemačku. Utakmica se igra u Kaunasu od 20 časova i 45 minuta.

МАЂАРСКА ИМА МЕЧ-ЛОПТУ: Литванци показали зубе против Бугарске

FOTO: EPA

Gosti su lideri grupe i pobedom u ovom meču bi osigurali učešće na završnom turniru EURO 2024, dok bi i u slučaju remija širom otvorili vrata plasmana u Nemačku jer bi im tada bio dovoljan i bod u pretposlednjem kolu na gostovanju Bugarskoj. 

Mađari su neporaženi u dosadašnjem delu kvalifikacija. Jedine bodove izgubili su u Podgorici gde su sa domaćom Crnom Gorom odigrali meč bez golova, dok su Srbiju pobedili oba puta, iako je utisak da su "orlovi" u oba susreta zaslužili više.

Srbija je dominirala u subotu na stadionu "Puškaš arena", ali je domaći tim stigao do tri boda pobedom od 2:1. Nije to bila samo puka sreća, jer je Mađarska kvalitetan tim koji zna da iskoristi greške protivnika, što govori i podatak da su izabranici Marka Rosija vezali devet utakmica bez poraza. Poslednji put izgubili su od Italije u poslednjem kolu Lige nacija. O koliko dobroj ekipi je reč govori podatak da je to bio meč za pobednika grupe i plasman na završni turnir Lige nacija, a Mađarima je i bod bio dovoljan da osvoje prvo mesto u grupi sa Italijom, Nemačkom i Engleskom.

Litvanija je u subotu kao gost pobedila Bugarsku sa 2:0 i to je bila prva pobeda u ovim kvalifikacijama i prva uopšte posle 15 utakmica. Oba gola su Litvanci postigli nakon što je Bugarin Andrijan Kraev zaradio crveni karton zbog grubog starta. Oslabljeni tim Bugarske nije odoleo naletima Litvanaca, koji su pre odmora obezbedili tri boda.

Litvanija je pre tog meča izgubila na svom terenu od Srbije sa 3:1 u meču u kojem su pokušavali da kontranapadima iznenade kvalitetnijeg protivnika, u čemu nisu uspeli.

Tim Edgarasa Jankauskasa remizirao je sa Crnom Gorom 2:2, izgubio od Mađarske 2:0 i remizirao sa Bugarskom 1:1. Trenutno su na četvrtom mestu u Grupi G sa pet bodova. Jedna pobeda, dva remija i tri poraza nepovratno su ih udaljili od kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Pomalo i nestvarno zvuči podatak da su Litvanci i dalje u igri da se plasiraju u Nemačku, ali je potrebna serije neobičnih događaja da bi se "rinktine" prvi put u istoriji plasirao na finalni turnir nekog velikog takmičenja. Potrebno je da pobede u obe preostale utakmice, danas protiv Mađarske i 16. novembra u Podgorici protiv Crne Gore, kao i da Mađarska pobedi Crnu Goru, a Crna Gora i Bugarska Srbiju. 

Mađarska i Litvanija igrale su pet puta do sada. Litvanija je samo jednom izbegla poraz, davne 2001. u kvalifikacijama za Mundijal u Japanu i Koreji kada je bilo 1:1. Osim na toj utakmici samo još jednom su im dali gol, u porazu od 6:1 u istim tim kvalifikacijama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)