PORTUGAL POBEDOM ČEKIRA KARTU ZA EURO: Ronaldo se vraća u sastav nakon odrađene suspenzije

V.M.

13. 10. 2023. u 16:31 >> 16:31

VEČERAS će od 20.45 u obračunu lidera grupe ''J'' Portugal dočekati Slovačku.

ПОРТУГАЛ ПОБЕДОМ ЧЕКИРА КАРТУ ЗА ЕУРО: Роналдо се враћа у састав након одрађене суспензије

FOTO: AP/Tanjug

Za Martinezove izabranike matematika je jednostavna, pobeda bi im garantovala plasman na Evropsko prvenstvo 2024. tri utakmice pre kraja kvalifikacija, dok bi remi bio dovoljan ako Luksemburg ne uspe da pobedi Island (takođe igraju večeras od 20.45).

Portugal će u ovaj meč ući nakon fantastične pobede od 9:0 nad Luksemburgom prošlog meseca, a na tom meču su se najviše istakli dvostruki strelci Ignasio, Ramos i Žota.

Domaćin je perfektan u ovom kvalifikacionom ciklusu, ima šest pobeda od šest utakmica i poslednji neuspeh doživeo je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva kada je izgubio od Maroka (0:1).

Ipak, to je sada davna prošlost za Ronalda i družinu koji će u Nemačkoj biti jedni od glavnih favorita za tron i pokušaće da ponove uspeh ih 2016. kada su osvojili Euro u Francuskoj.

Portugal nikada nije izgubio od Slovačke, pobedivši u četiri od poslednjih pet mečeva između dve strane, uključujući i trijumf početkom oktobra kada su slavili pogotkom Bruna Fernandesa (1:0).

Dobra vest za domaćina je što se nakon određene suspenzije u sastav vraća Kristijano Ronaldo, a priliku za debi imaće i tinejdžer Žoao Neveš koji je zaradio svoj prvi poziv u reprezentaciju.

Slovačka se nalazi na drugom mestu grupi ''J'' sa 13 bodova, može se pohvaliti rekordom od četiri pobede, jednim nerešenom rezultatom i jednim porazom, a vredi napomenuti da su samo dva puta vadili loptu iz svoje mreže.

Četa Frančeska Kalcone remizirala je u prvom meču kod kuće protiv Luksemburga, što je bilo iznenađenje, ali su u naredna tri pobedili Bosnu i Hercegovinu, Island i Lihtenštajn pre nego što su 8. septembra izgubili 1-0 kod kuće od Portugala.

Međutim, Slovačka se vratila na pobednički put tri dana kasnije, zabeleživši trijumf nad Lihtenštajnom od 3:0, a domaći su postigli tri gola u prvih šest mečeva tog takmičenja.

''Sokoli'' često igraju na velikim takmičenjima, pogotovo na Euru na kojem su bili 2012. i 2016, nakon toga su ga propustili 2020. ali sada imaju odličnu priliku da se vrate na veliku scenu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)