CRVENA FURIJA TRAŽI OSVETU: Da li je vreme za prvi neuspeh perfektnih Škota u kvalifikacijama za Euro 2024?

V.M.

12. 10. 2023. u 11:48 >> 11:48

VEČERAS od 20.40 reprezentacija Španije će ugostiti Škotsku u derbiju grupe ''A''.

ЦРВЕНА ФУРИЈА ТРАЖИ ОСВЕТУ: Да ли је време за први неуспех перфектних Шкота у квалификацијама за Еуро 2024?

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti obračun lidera u grupi ''A'' i verovatno dve ekipe koje će preko kvalifikacija čekirati mesto na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj iduće godine.

Škoti su sigurno najveće iznenađenje čitavih kvalifikacija jer su na uvodnih pet utakmica osvojili maksimalnih 15 bodova, što je čak osam poena više od trećeplasirane Norveške koju su savladali u međusobnom duelu, a uz to su odigrali meč manje od nje, tako da je drugi uzastopni plasman na Euro nadohvat ruke izabranicima Stiva Klarka.

Sa druge strane, Španci su u nešto goroj poziciji sa devet osvojenih poena iz uvodne četiri utakmice, ali ako bi danas prekinuli perfektan niz Škota, napravili bi veliki korak ka Evropskom prvenstvu.

Ove reprezentacije su odigrale jedan meč u ovom ciklusu, to je bilo krajem marta kada je Škotska pred prepunim tribinama ''Hempden parka'' slavila sa 2:0 pogocima Skota Mektomineja.

''Crvena furija'' se nakon tog poraza trgla i vezala četiri pobede u svim takmičenjima.

Prvo je osvojila Ligu nacija savladavši Italiju u polufinalu sa 2:1 i Hrvatsku boljim izvođenjem penala u borbi za trofej, a posle toga su usledili rutinski trijfumi nad Gruzijom i Kiprom.

Na ta dva susreta četa Luisa del Fuentea je čak 13 puta tresla mrežu, a najviše se istakao Alvaro Morata het-trikom protiv Gruzije.

Što se tiče Škota, dovoljno o njihovoj dominaciji govori to da su primili samo jedan gol u dosadašnjem toku kvalifikacija i to protiv Norveške kada su par minuta pre kraja bili nadomak poraza ali su u samoj završnici preokrenuli uz pomoć Meklina i Dajksa.

Iako su gosti tradicionalno poznati kao ekipa koja ne postiže puno golova, to nije slučaj sa ovom generacijom koja u ovim kvalifikacijama u proseku daje više od dva pogotka po utakmici (12 na pet mečeva).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)