"GOLUBICE" NA KORAK OD LIGE ŠAMPIONA: Šveđankama ne cvetaju ruže na domaćoj sceni

O. M.

11. 10. 2023. u 14:21 >> 14:22

FUDBALERKE Spartaka iz Subotice nalaze se na korak od plasmana u Žensku ligu šampiona UEFA.

ГОЛУБИЦЕ НА КОРАК ОД ЛИГЕ ШАМПИОНА: Швеђанкама не цветају руже на домаћој сцени

FOTO: Profimedia

"Plave golubice" danas od 15 časova igraju prvi meč finala kvalifikacija za elitno žensko takmičenje Starog kontinenta. Utakmica protiv švedskog Rosengarda igra se na stadionu TSC-a u Bačkoj Topoli, a ulaz je besplatan na istočnu tribinu.

Fudbalerke Spartaka su proletos osvojile 13. uzastopnu titulu šampionki Srbije, a 14. put u istoriji postale su državne prvakinje.

Na putu do finala kvalifikacija morale su da prođu prvi krug u kome su im protivnice bile Ki Klaksvik sa Farskih Ostrva i finski KuPS. Faranke nisu bile kvalitetan protivnik pa su ispraćene sa sedam golova, dok je protiv šampionki finske bilo malo više posla za prvakinje Srbije, ali su golovima reprezentativke Gane Doris Boaduve odnele pobedu od 2:1.

Subotičanke će imati priliku da se prvi put u istoriji kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona za žene. Ovo će biti tek drugo izdanje u kome se igra grupna faza. Uprkos imenu, žene su sve do prošle sezone igrale po kup sistemu od prvog kola, odnosno šesnaestine finala, a Spartak je prošle godine zaustavljen na startu kvalifikacija.

Naše šampionke u ovaj meč ulaze pune samopouzdanja posle zasluženog plasmana u drugu rundu ali i odličnih izdanja u Superligi Srbije za žene, gde su posle sedmog kola na sto odsto učinka. Pre četiri dana savladale su TSC sa 1:0, golom Boaduve.

S druge strane, Rosengardu ne cvetaju ruže u Švedskoj, gde je četiri kola pre kraja prvenstva tek sedmi, sa deset bodova manje od trećeg mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Revanš je 18. oktobra u Malmeu, a žreb za grupnu fazu 20. oktobra u Nionu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori