MILAN PREUZIMA PRVO MESTO? Rosoneri u sjajnom ritmu dočekuju meč sa ''grifonima''

V.M.

07. 10. 2023. u 08:00

U okviru osmog kola Serije A, Đenova će dočekati sedmostrukog prvaka Evrope (20:45).

МИЛАН ПРЕУЗИМА ПРВО МЕСТО? Росонери у сјајном ритму дочекују меч са грифонима

FOTO: Tanjug/AP

Iako nikako da postigne gol u Ligi šampiona, Milan na ovaj meč dolazi u fantastičnoj seriji od tri vezane pobede u Seriji A.

Redom su bili bolji od Verone, Kaljarija i Lacija i trenutno zauzimaju drugo mesta iza gradskog rivala Intera. ''Neroazuri'' su upravo naneli ''rosonerima'' jedini poraz ove sezone, a pored njega izabranici Stefana Piolija su upisali šest pobeda u prvenstvu.

To znači da na svom saldu imaju 18 od mogućih 21 poena i poslednji put kada su imali tako dobar start kampanje bilo je pre dve sezone kada su se okitili titulom prvaka.

Generalno gledano, problem rosonera prošle godine su bile jako loše igre u gostima, ali dolaze na ''Marasi'' sa dosta samopozdanja jer su na poslednja četiri gostovanja u Liguriji čak četiri puta odnosili čitav plen u grad mode.

Drugačija je priča u Ligi šampiona, gde Milan do sada nije postigao gol. Ipak, nije ga ni primio tako je posle dve odigrane utakmice treći u grupi ''F'', ovosezonskoj grupi smrti.

Današnji gosti su se ispromašivali protiv Njukasla i Borusije, a sada će morati da jure bodove na ''Parku prinčeva'' kako ne bi izgubili korak u borbi za plasman u osminu finala.

Predvođeni bivšim napadačem Milana Albertom Đilardinom, ''grifoni'' su se oporavili od ubediljog poraza od Fiorentine u prvom kolu i uzeli osam bodova na narednih šest mečeva, a proteklog vikenda ih je auto-gol sprečio da osvoje sva tri na ''Dačija areni''.

Nakon što je Albert Gudmundson dva puta tresao mrežu tokom prvog poluvremen, činilo se da je Đenova blizu pobede nad Udinezeom, ali greška Alana Matura u nadoknadi vremena podelila je plen (2:2).

Sve u svemu novajlija se nalazi na zadovoljavajućem 14. mestu i prikazao je dosta dobar fudbal na svom povratku u elitu.

Kod domaćina će večerašnji meč propustiti Badelj, Ekuban i Strotman, dok u redovima Milana neće biti Benasera, Krunića, Kalulua i kapitena Kaldare.

Verujemo da će odlična forma gostiju doneti prevagu i očekujemo da rosoneri ostvare bitan trijumf pred reprzentativnu pauzu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)