MITROVIĆ NE PRESTAJE DA TRESE MREŽE: Najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije vraća ''plavi talas'' na prvo mesto

V.M.

15. 09. 2023. u 11:58 >> 11:58

U utakmici šestog kola saudijske Profesional lige, Al Hilal će dočekati Al Rijad (20.00).

МИТРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ МРЕЖЕ: Најбољи стрелац у историји српске репрезентације враћа плави талас на прво место

Instagram Al Hilal

Domaći tim je na odličan način započeo novu sezonu i večeras će imati priliku da se vrati na prvo mesto koje mu je sinoćnom pobedom preuzeo Al Itihad, sa druge strane Al Rijad je u ozbiljnim problemima, nalazi se tik izvan zone ispadnja i pokušaće da ne doživi četvrti uzastopni ligaški poraz.

Al Hilal je preko leta doveo plejadu fudbalskih zvezda u pokušaju da povrati titulu. Redove ''plavog talasa'' pojačali su Nejmar, Mitrović, Sergej Milinković Savić, Kulibali, Bonu, kao i Ruben Neveš, a na mesto trenera doveden je iskusni Žorž Žezus.

U uvodnih pet utakmica domaćin je osvojio 13 bodova, a pred početak ovog kola nalazio se na prvo mestu sa isto bodova i boljom gol-razlikom u odnosu na Al Tavon.

Pred reprezentativnu pauzu, Al Hilal je u velikom derbiju savladao aktuelnog branioca titule Al Itihad. Popularni ''tigrovi'' su imali prednost od 3:1 nakon 45. minute igre, ali ''plavi talas'' je, predvođen Aleksandrom Mitrovićem koji je postigao tri gola na utakmici, došao do preokreta i na kraju je slavio sa 4:3.

Tu golgetersku formu Mitrović je preneo i na dres Srbije u kojem je postigao novi het-trik protiv Litvanije i razigran dočekuje večerašnji susret.

Dobra vest za navijače domaćina je to što bi konačno na delu trebali da vide najskuplje pojačanje u istoriji kluba Nejmara. Brazilac je uvodni deo sezone propustio zbog povrede, ali za vreme reprezentativne pauze zaigrao je za Brazil i oborio je rekord najboljeg strelca u istoriji ''selesaa'' koji je više od pola veka držao čuveni Pele.

Sa druge strane, Al Rijad igra poprilično slabo. Zanimljivo je da je na otvaranju prvenstva savladao Al Vehdu, ali od tada ne zna za pobedu.

Prvo je remizirao sa Damakom, a nakon toga je doživeo tri uzastopna poraza i nalazi se u velikom padu forme.

Verujemo da večeras neće imati šta da traži na ''Princ Fajsal bin Fad'' stadionu i očekujemo rutinsku pobedu domaćina.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)