KAO NEKADA: Englezi i Škoti obeležavaju 150 godina od najstarijeg internacionalog meča u istoriji fudbala

V.M.

12. 09. 2023. u 13:53 >> 13:53

VEČERAS od 20:45 Škotska će na ''Hempden parku'' dočekati Englesku 150 godina nakon prvog obračuna velikih rivala.

КАО НЕКАДА: Енглези и Шкоти обележавају 150 година од најстаријег интернационалог меча у историји фудбала

FOTO: AP/Tanjug

Obe reprezentacije ulaze u ovaj meč u odličnoj formi, a kada na to dodamo veliko rivalstvo između ostrvskih nacija sve vodi ka tome da ćemo gledati pravu fudbalsku poslasticu u Glazgovu.

Škoti u ovaj meč ulaze u fanstatičnoj formi, mnogi su ih otpisali sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj iduće godine kada su videli da su kvalifikacionoj grupi sa Španijom i Norveškom, ali to uopšte nije bio slučaj. Izabranici Stiva Klarka su započeli kvalifikacije kao nikada do sada i ostvarili su impresivnih pet pobeda na pet odigranih utakmica.

Savladali su Španiju, Gruziju, Norvešku i dva puta Kipar i vrlo su blizu i da matematički obezbede plasman na Evropsko prvenstvo jer su prvi u grupi sa čak 11 poena prednosti u odnosu na trećeplasiranu Norvešku (prva dva mesta garantuju plasman).

Enlgezima takođe ide dobro u kvalifikacijama. Do skoro su imali idealan skor, ali pre četiri dana su remizirali sa Ukrajinom rezultatom 1:1. Ipak, i pored toga ''gordi albion'' je ubedljivo prvi u grupi ''C'' sa čak šest poena prednosti u odnosu na Ukrajince od kojih je ima meč više, kao i devet bodova viška naspram trećeplasirane Italije koja je odigrala samo tri utakmice.

Pre pomenutog remija, četa Gereta Sautgejta je ostvarila četiri pobede uz impresivnu gol razliku 15:1 na tim utakmicama.

Današnja utakmica će obeležiti stopedesetogodišnjicu najstarije internacionalne utakmice u istoriji fudbala. Škotska i Engleska su godinama bili veliki rivali, ali to rivalstvo je oslabilo u poslednje vreme jer su 1989. prestali da igraju tradicionalni međusobni duel koji je bio na programu svake godine.

Do sada su se sastali čak 115 puta, u blagoj prednosti su Englezi koju su slavili 48 puta, Škoti su upisali 41. pobedu, a viđeno je i 26 remija. Poslednji put su ukrstrili koplja na minulom Evropskom prvenstvu gde je viđena podela bodova bez golova.

Da ovo neće biti obična prijateljska utakmica pobrinuo se menadžer Škotske Stiv Klark koji je rekao da će njegovi igrači i te kako ozbiljno shvatiti večerašnji susret.

Kapiteni ekipa su se slikali ispred Kriket kluba gde je odigran prvi obračun između današnjih rivala, publika je spremna da napuni ''Hempden park'' do poslednjeg mesta i očekuje nas pravi spekatkl.

Na okakvim mečevima pobednika je teško prognozirati pa smo se odlučili za igru na golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)