NIJE ISTO BEZ BEJLA: Velšani hvataju poslednji voz

V.D.

11. 09. 2023. u 08:59

VEČERAS od 20.45 na stadionu "Skonto" u Rigi gledaćemo meč između domaće selekcije Letonije i gostiju iz Velsa

НИЈЕ ИСТО БЕЗ БЕЈЛА: Велшани хватају последњи воз

FOTO: AP/Tanjug

Letonija je jedna od šest reprezentacija koja nisu još osvojile ni bod u ovim evropskim kvalifikacijama a u tu neslavnu grupu spadaju još i Kipar, Gibraltar, Malta, San Marino i Lihtenštajn. Pretrpeli su sva četiri poraza u grupi uz gol razliku 3:11 i do kraja kvalifikacija će se izabranici selektora Kazakeviča potruditi da upišu bar neki bod.

Ova reprezentacija je od sticanja nezavisnosti učestvovala na samo jednom velikom takmičenju i to na čuvenom Evropskom prvenstvu koja se 2004.godine održavalo u Portugalu i na kome su se Grci popeli na krov Evrope. Od tada Letonci nisu bili ni blizu plasmanu. U prethodnom ciklusu imali su svih pet poraza u gostima i sa samo jednom pobedom zauzeli poslednje mesto u grupi.

U Ligi nacija imali su veoma lake protivnike u "D" diviziji pa su u konkurenciji Moldavije, Andore i Lihtenštajna zauzeli prvo mesto i po prvi put u istoriji ovog takmičenja igraće u "C" diviziji.

Što se Velsa tiče oni su bili učesnici prethodna dva Evropska prvenstva a istorijski uspeh su ostvarili na premijernom pojavljivanju u Francuskoj 2016. godine kada su zauzeli treće mesto na turniru. Pet godina kasnije su prošli grupu na prvenstvu koje je pomereno za 2021.godinu zbog pandemije Kovid 19 virusa dok će večeras pokušati da uhvate poslednji voz kako bi ostali u trci za plasman na prvenstvo koje će se igrati naredne godine u Nemačkoj.

Povlačenjem Gereta Bejla iz aktivnog fudbala nakon Mundijala u Kataru, Vels je izgubio velikog vođu i najboljeg strelca u istoriji reprezentacije što se odrazilo i na rezultate ove nacionalne selekcije. 

Kvalifikacije su dobro otvorili, remizirali su na "Poljudu" protiv favorizovane Hrvatske, zatim su današnjeg rivala savladali minimalnim rezultatom u Kardifu ali su onda usledila dva poraza od Jermenije i Turske koja su "zmajeve" udaljila od borbe za vrh. Trenutno su četvrti na tabeli sa tri boda manje od Hrvatske ali i utakmicom više pa bi eventualni današnji neuspeh možda i ugasio sve nade za treći uzastopni plasman na Euro.

Pre četiri dana su izabranici selektora Roberta Pejdža odigrali prijateljski meč protiv kvalitetne reprezentacije Južne Koreje. Prikazali su dobru partiju ali su golovi izostali i meč je završen rezultatom 0:0.

Biće ovo treći treći međusobni okršaj ove dve reprezentacije a mi verujemo da će Vels kao i u prethodna dva meča upisati pobedu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

VREDI PROBATI: 2&0-3 (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini