ENGLEZI ODRŽAVAJU PERFEKTAN SKOR: Pobeda im znači veliki korak ka Euru

V.M.

09. 09. 2023. u 08:12

U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od 18 časova ćemo gledati obračun dve vodeće ekipe grupe ''C'', Ukrajine i Engleske.

ЕНГЛЕЗИ ОДРЖАВАЈУ ПЕРФЕКТАН СКОР: Победа им значи велики корак ка Еуру

FOTO: AP/Tanjug

Englezi su impresivno započeli kvalifikacije sa četiri vezane pobede i gledaće da upišu i petu, dok je domaćin nakon slabog otvaranja kvalifikacija ostvario dva uzastopna trijumfa i drži drugo mesto na tabeli.

Kada je izvučena grupa ''C'', delovalo je da će Engleska i Italija voditi glavnu reč i ''gordi albion'' je opravdao očekivanja. U prvom kolu je u Napulju bio bolji upravo od ''azura'' sa 2:1, a nakon toga je rutinski pobeđivao Ukrajinu, Maltu i Severnu Makedoniju.

Zanimljivo je da je taj pogodak koji su primili protiv Italijana jedini do sada za Engleze, koji posle četiri odigrane utakmice imaju veoma impresivnu gol-razliku od 15:1.

Najbolji strelac reprezentacije je naravno Hari Kejn koji ih predvodi goste sa pet postignutih pogodaka, a do sada se istakao i mladi krilni napadač Arsenala, Bukajo Saka koji je uz četiri gola podelio i dve asistencije.

Četa Gereta Sautejta je ubedljivo prvi na tabeli grupe ''C'' i ima čak šest bodova više od današnjeg rivala koji se nalazi na drugom mestu.

Sa druge strane, Ukrajinci su kvalifikacije započeli porazom upravo protiv Engleza (0:2), ali su se posle toga konsolidovali i ostvarili pobede nad Severnom Makedonijom i Maltom.

Protiv Makedonaca su gubili sa 0:2 na poluvremenu, ali su u drugom delu igre uspeli da dođu do sjajnog preoreta pogocima Zabarnjija, Konoplje i Cigankova.

Tri dana posle toga, izabranici Sergeja Rebrova su ukrstili koplja sa Maltom koja je bila tvrd orah, ipak ponovo je heroj bio Viktor Cigankov koji je u 72. minutu sa bele tačke postigao jedini gol na utakmici.

Pored ovi kvalifikacionih utakmica, Ukrajina je sredinom juna odigrala i jedan prijateljski susret na kojem je u velikoj goleadi remizirala sa domaćinom Evropskog prvenstva, Nemačkom (3:3).

''Plavo-žuti'' su trenutno drugi na tabeli sa šest osvojenih bodova, tri više od trećeplasirane Italije koja je odigrala meč manje i vodiće veliku borbu za to drugo mesto koje direktno vodi na Euro.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)