GOLEADA U NAJAVI NA ROĐENDANU "MARAKANE": Novopazarci plaćaju ceh za poraz Zvezde od Voždovca

O. M.

02. 09. 2023. u 10:47 >> 10:47

FUDBALERI Crvene zvezde dočekuju ekipu Novog Pazara u utakmici šestog kola Super lige Srbije. Utakmica se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 20 časova.

ГОЛЕАДА У НАЈАВИ НА РОЂЕНДАНУ МАРАКАНЕ: Новопазарци плаћају цех за пораз Звезде од Вождовца

M. Vukadinović

Susret će biti odigran dan nakon 60. rođendana popularne "Marakane", koja je otvorena 1. septembra 1963. godine kada je Zvezda dočekala Rijeku. Crveno-beli su pobedili sa 2:1, a strelac prvog gola za seniorski tim bio je Dušan Maravić, kasniji dugogodišnji član Izvršnog odbora FIFA i UEFA. Prvi gol uopšte postigao je Trifun Mihailović pošto su se u uvertiri prvenstvene utakmice sastale mlađe kategorije.

Zvezda u utakmicu s Novopazarcima ulazi nakon poraza od Voždovca, prvog prvenstvenog posle 699 dana. Poslednji poraz pre toga Crvena zvezda doživela je 27. oktobra 2021. godine od Radnika, bilo je tada 2:1 za Surduličane a golove su postigli Miloš Spasić i Viktor Lukić, dok je El Fardu Ben postigao jedini gol za crveno-bele.

Na krovu je bilo 3:0 za "zmajeve", golovima Burmaza, Neškovića i Teodorovića dok su poraz samo uspeli da ublaže Rodić i Kanga. Zvezda posle dužeg vremena nije prva na tabeli Superlige. Sa 12 bodova zauzima drugu poziciju iza lidera TSC koji je sakupio 16 ali je već odigrao utakmicu šestog kola. Blizu je i večiti rival Partizan koji ima 10, ali sa utakmicom manje od Zvezde. 

Što se tiče Novog Pazara, on se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa sedam bodova. Sezonu su otvorili pobedom nad kragujevačkim Radničkim, pa su usledila dva poraza, u gostima od Javora i kod kuće od IMT-a, zatim remi bez golova protiv Radnika, i konačno u prethodnom kolu pobeda nad pančevačkim Železničarom koju je izvojevao Obradović golom u nadoknadi prvog poluvremena.

Trener Pazaraca Siniša Dobrašinović smatra da njegova ekipa nije bez izgleda protiv šampiona, jer kako kaže, gaji isti stil igre kao Voždovac.

Zvezda u poslednjem susretu ovih ekipa na stadionu "Rajko Mitić" nije uspela da pobedi, ovog maja bilo je 2:2 posle velike borbe, šampion je dva puta vodio golovima Gelora Kange i Stefana Lekovića koji je pre neki dan otišao na pozajmicu u Viljareal, a Pazarci su do boda stigli zahvaljujući golovima Momčilovića i Stanojlovića. Samo dva meseca pre ovog duela u plej-ofu za prvaka, crveno-beli su u prolećnom delu regularne sezone bili ubedljivi i pobedili sa 5:1. Zvezda je bila bolja i u Novom Pazaru u prvom delu prethodne sezone kada je bilo 2:1. 

Novopazarci se nerado sećaju sezone 2021/22 kada su u tri utakmice protiv Crvene zvezde primili 17 a nisu postigli nijedan gol. Bilo je 5:0 i 4:0 u Superligi i čak 8:0 u Kupu. Novi Pazar je Zvezdu poslednji put pobedio u aprilu 2015. godine, kada je bilo 2:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&4+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)