AJAKS JE NAPRAVIO REKONSTRUKCIJU: Može li Ludogorec to da iskoristi?

V.M.

24. 08. 2023. u 08:50

BUGARSKI šampion i holandski gigant Ajaks sastaju se na ''Huvepharma areni'' u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope. Meč počinje u 20.00.

АЈАКС ЈЕ НАПРАВИО РЕКОНСТРУКЦИЈУ: Може ли Лудогорец то да искористи?

Foto: AP

Dok je Ludogorec eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona ranije ovog meseca, Ajaks evropsku avanturu započinje u kvalifikacijama za Ligu Evrope nakon što je prošle sezone zauzeo treće mesto u Erediviziji.

Domaćin je započeo svoju kampanju lakom pobedom od 6:0 nad Balkanijem u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali nije uspeo da prođe Olimpiju Ljubljanu u drugom kolu, pretrpevši poraz ukupnim rezultatom 3:2.

Nakon ''pada'' u kvalifikacije za Ligu Evrope, ekipa Ivajla Peteva savladala je Astanu sa 6:3 rezervišući svoje mesto u plej-ofu. Ludogorec je prvi meč izgubio sa 1:2, ali je u revanšu bio ubedljiv, 5:1.

Što se tiče domaćeg prvenstva, ''luda šuma'' je osma na tabeli nakon pet uvodnih kola i zaostaje sedam bodova za liderom Černomoreom koji je odigrao meč više od nje.

Ljubitelji evropskog fudbala navikli su da gledaju Ajaks u Ligi šampiona sezonu za sezonom, ali holandski giganti ovoga puta neće nastupiti u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Prošle sezone, Ajaks se našao van prva dva mesta na tabeli Eredivizije prvi put od 2008/09, završio je sa šest bodova manje od drugoplasiranog PSV-a, dok je šampion Fejenord imao 13 poena prednosti u odnosu na ''kopljanike''.

Nakon nekoliko promena trenera prošle sezone, ekipu je preko leta preuzeo Mauris Stajn koji je solidno započeo svoj mandat na klupi Ajaksa. Slavio je na svom debiju protiv Heraklesa (4:1), dok je u drugom kolu holandskog prvenstva remizirao sa Ekselziorom (2:2).

Velikana iz Amsterdama je u ovom prelaznom roku napustio veliki broj nosilaca igre poput Edsona Alvareza, Jurijena Timbera, Dušana Tadića i Kalvina Basija, ali i dovedeno je dosta mladih igrača koje predvode Josip Šutalo i Karlos Forbs i biće zanimljivo videti kako će četvorostruki prvak Evrope izgledati ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!