ROSONERI KREĆU U NAPAD NA SKUDETO: Bolonja nije isti tim bez Arnautovića

O. M.

21. 08. 2023. u 10:35 >> 10:35

VEČERAS od 20.45 odigraće se poslednji meč prvog kola Serije A

РОСОНЕРИ КРЕЋУ У НАПАД НА СКУДЕТО: Болоња није исти тим без Арнаутовића

FOTO: Tanjug/AP

Na stadionu "Renato del Ara" gledaćemo okršaj dve ekipe koje su bile izuzetno aktivne tokom letnjeg prelaznog roka.

Domaća ekipa koju predvodi bivši reprezentativac Italije Tijago Mota ostala je ovog leta bez najboljeg strelca iz prošle sezone iskusnog Austrijanca srpskog porekla Marka Arnautovića, koji je otišao na pozajmicu u milanski Inter.

Pored njega tim su napustili Holanđani Džerdi Šuten i Denso Kasius koji su se vratili u domovinu. Šuten koji je više puta isticao da mu je pokojni Siniša Mihajlović mnogo pomogao u karijeri za 12 miliona prešao je u PSV iz Ajndhovena dok je Kasius pojačao AZ Alkmar u transferu vrednom tri miliona evra.

Bolonja je ukupno potrošila 32,5 miliona, a u ekipu su stigli: Sem Beukema, Dan Ndoje, Stefan Poš, Đovani Fabijan, Nikola Moro i Osama el Azouzi.

Domaćin je u pripremnom periodu odigrao četiri meča i upisa po jednu pobedu i remi uz dva poraza. Sezonu je startovao pre deset dana u Kupu Italije kada je na istom ovom stadionu bio bolji od Čezene rezultatom 2:0.

Što se gostiju iz Milana tiče oni su nakon prošlogodišnjeg četvrtog mesta i izborenog plasmana u Ligu šampiona rešili da ozbiljno pojačaju tim. 

Milan je ove sezone ostao bez legendarnog Zlatana Ibrahimovića koji "okačio kopačke o klin", a od zvučnijih imena Sandro Tonali je napustio klub i otišao u Njukasl za 64 miliona, dok je Anti Rebiću istekao ugovor i pojačao je Bešiktaš, dok su u klub stigla sjajna pojačanja poput Čukvuezea, Pulišića, Loftus Čika, Muse, Reindersa i Okafora.

Milan je poput mnogih evropskih velikana letnju sezonu imao u Americi gde je odigrao prijateljske mečeve sa Real Madridom, Barselonom i Juventusom. Doživeli su sva tri poraza, doduše jedan na penale od "stare dame". U ostalih pet mečeva slavili su četiri puta, dok su poraz doživeli još i od člana Serije C Trenta.

Ekipa Stefana Piolija je po bukmejkerima četvrti favorit za titulu, ali s obzirom na letošnja pojačanja, verujemo da će biti ozbiljni kandidati za osvajanje "skudeta".

"Rosoneri" više od sedam godina nisu doživeli poraz od današnjeg rivala, a na ovom stadionu poslednji put je Bolonja slavila daleke 2002. godine, pa mi smatramo da će se ta tradicija nastaviti i danas.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!