ZAGREPČANE ČEKA PAKAO U ATINI! Livaković održao Dinamo u životu

V.M.

19. 08. 2023. u 10:23 >> 10:23

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, AEK će dočekati Dinamo iz Zagreba (20:45).

ЗАГРЕПЧАНЕ ЧЕКА ПАКАО У АТИНИ! Ливаковић одржао Динамо у животу

Foto: Profimedia

Na prvom meču sredinom nedelje je viđena jako zanimljiva utakmica, hrvatski šampion je dobro otvorio meč i zasluženo je poveo u završnici prvog poluvremena kada je mrežu zatresao Bulat. Ipak, u drugom poluvremenu je viđena potpuno drugačija priča. AEK je preuzeo inicijativu što mu se isplatilo u 60. minutu kada je Zuber poravnao rezultat, a do potpunog preokreta došao u je 90. minutu golom Galanopulos (90. minut) i večeras će mu biti potrebno samo da sačuva tu prednost na svojoj ''OPAP areni''. Heroj na prethodnom meču bio je svakako golman "modrih", reprezentativac Dominik Livaković koji je sačuvao svoj tim od ubedljivijeg poraza.

Zbog nemilih događaja i sukoba navijača pomenuti meč sredinom nedelje je trebao biti revanš duel, ali prvi meč je odložen, pa će se sudbina dvomeča rešavati u Grčkoj, a ne u Hrvatskoj kako je originalno planirano.

AEK je nakon četiri godine pauze ponovo osvojio grčko prvenstvo. Vodio je veliku bitku sa Panatinaikosom koji je bio prvi tokom većeg dela prvenstva, ali ''žuto-crni'' su bili bolji u plej-ofu i na kraju su se zasluženo okitio titulom prvaka Grčke. 

''Dvoglavi orlovi'' od ove faze kreću kvalifikacije za Ligu šampiona, a poslednji put u najelitnijem evropskom takmičenju su nastupali u sezoni 2018/19, ali se nisu lepo proveli jer nisu pokupili nijedan bod uz veoma lošu gol-razliku, 2:13.

Sa druge strane, gost nije na najbolji način otvorio novu sezonu. U Evropi to izgleda dobro (rutinska pobeda nad Astanom), ali to se ne može reći za hrvatsko prvenstvo u kojem je Dinamo nakon tri uvodna kola šesti na tabeli sa samo četiri osvojena boda.

''Modri'' imaju težak zadatak večeras, ali na ruku im ide to što nema više pravila gola u gostima, tako da mu je ''samo'' potrebno da pobedi minimalnim rezultatom kako bi uveo meč u produžetke.

Verujemo da ćemo gledati nešto tvrđi meč nego onaj u utorak, očekujemo da AEK zatvori prilaze svom golu i plasira se u narednu rundu gde pobednika ovog dvomeča čeka belgijski prvak Antverpen.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)