ZVEZDA NASTAVLJA POHOD KA ODBRANI TITULE: ''Golubovi'' rasterećeni dolaze na ''Marakanu''

O. M.

19. 08. 2023. u 08:15

ŠAMPION Srbije Crvena zvezda nastavlja siguran korak ka odbrani titule a naredni rival "crveno-belih" biće subotički Spartak koji dolazi na Marakanu ove subote. Utakmica je na rasporedu od 20 časova i 30 minuta

ЗВЕЗДА НАСТАВЉА ПОХОД КА ОДБРАНИ ТИТУЛЕ: Голубови растерећени долазе на Маракану

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezda je posle prva tri kola prva na tabeli sa maksimalnim učinkom i gol-razlikom 13:1. ovo će biti treća utakmica crveno-belih na stadionu "Rajko Mitić" a ui prethodne dve demolirali su Vojvodinu sa 5:0 i Napredak sa 4:0. U prethodnom kolu gostovali su lučanskoj Mladosti koja je jedina uspela da postigne pogodak protiv njih.

Tome treba dodati i niz odličnih rezultata u pripremnom periodu tokom koga su crveno-beli ostvarili nekoliko pobeda protiv renomiranih protivnika, poput Fiorentine (5:0), Zenita (2:1) i Fenerbahčea (3:1). Padali su i Nefči, Borac iz Banjaluke, TSC, tim Užica... sve u svemu, od poslednjeg kola prethodnog šampionata u kome je Novi Pazar "izvukao" bod, Zvezda je vezala deset pobeda u isto toliko utakmica.

Poslednji poraz u zvaničnoj utakmici Zvezda je doživela trećeg novembra prošle godine u Monaku (1:4), a od tada samo dva u prijateljskim utakmicama, od Zenita (1:3) i Ludogoreca (2:3)

Sve ovo govori da su Barak Bahar i sportski direktor Marko Marin pogodili sa pojačanjima, i doveli u klub „svežu krv“ umesto igrača koji su ostali bez motiva osvojivši sve trofeje u Srbiji u prethodnim godinama. Ipak, pravi izazovi tek predstoje Crvenoj zvezdi, s obzirom da u septembru počinje grupna faza Lige Šampiona, u kojoj je tim iz Beograda učesnik.

Zvezda je ove godine rasterećena igranja kvalifikacija, što znači da Bahar ne mora da kombinuje tim na startu prvenstva kao što su njegovi prethodnici bili prinuđeni ranijih godina. 

Subotički Spartak je počeo da igra ofanzivan i dobar fudbal dolaskom bivšeg ruskog reprezentativca Aleksandra Keržakova za trenera, što pokazuju i rezultati na početku sezone.

"Golubovi" su niz od pet mečeva bez poraza nastavili u pripremnom periodu u prvom kolu prvenstva, kada su u Subotici posle preokreta savladali novajliju u ligi IMT Novi Beograd sa 2:1. Ipak, Spartak je posle toga zabeležio prvi poraz. Iako su u duelu sa Radnikom „plavi“ bili ravnopravan rival, Surduličani su iskoristili svoje prilike i pobedili sa 2:0.

Već u trećem kolu Spartak se vratio na pobednički kolosek savladavši još jednog debitanta u Super ligi, Železničar iz Pančeva sa ubedljivih 3:0, a u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom odlazi rasterećen, bez imperativa pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1-1&3+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)