SUSRET STARIH PRIJATELJA: Četa Patrika Vijere dočekuje izabranike Lorana Blana na startu francuske Lige 1

O. M.

13. 08. 2023. u 10:40

STRAZBUR dočekuje ekipu Olimpika iz Liona na starrtu nove sezone francuske Lige 1. Utakmica se igra na stadionu La Meno u Strazburu od 20.45.

СУСРЕТ СТАРИХ ПРИЈАТЕЉА: Чета Патрика Вијере дочекује изабранике Лорана Блана на старту француске Лиге 1

Foto: AP

Prošlu sezonu Strazbur je završio na 15. mestu sa samo pet bodova više od Oksera koji je ispao. S druge strane, Lion je za pet bodova, koliko je zaostao za sedmoplasiranim Lilom, ostao bez plasmana u evrokupove.

Strazbur je imao mnogo bolju predsezonu od Liona, bar kad je reč o ishodima pripremnih utakmica. izabranici Patrika Vijere igrali su uglavnom sa nemačkim ekipama. Po dva puta sa Frajburgom i Verderom i jednom sa Hofenhajmom. Ostvarili su pobede nad ovim potonjim protivnikom i jednu od dve protiv ekipe iz Bremena, dok su ostale tri remizirali. Takođe su pobedili i Šturm iz Graca, a jedini poraz doživeli su od Bešiktaša.

S druge strane, Lion je na pripremama ostvario samo jednu pobedu, uz četiri poraza. Uspeli su da pobede samo holandskog niželigaša Trefers i to golom u 90. minutu za 2:1, dok su poraženi od Mančester junajteda, Mastrihta, Selte i u genrealnoj probi pred početak sezone, od Kristal palasa.

Vijera je pred početak sezone pojačao sve linije tima sa po jednim igračem. U odbranu je doveo reprezentativca Obale Slonovače Abakara Silu koji je stigao iz Briža za 20 miliona evra, srednji red ojačan je dolaskom bivšeg mladog reprezentativca Francuske Žesija Demingea iz Kana, a stigla su i dva napadača - Emanuel Emega iz Šturma za 12 miliona evra, odnosno brazilski tinejdžer Anhelo Gabrijel koji će nastuati na pozajmicu iz Čelsija.

S druge strane, Loran Blan, Vijerin nekadašnji saigrač iz generacije koja je Francuskoj donela prvu titulu šampiona sveta 1998, potrošio je samo deset miliona evra, a pojačao je ekipu sa pet solidnih igrača. 

Iz Pari sen Žermena stigao je kao slobodan igrač Mamadu Dijavara. Duje Ćaleta-Car dolazi iz Sautemptona na pozajmicu, uz opciju kupovine. Nekadašnji Arsenalov poletarac Ejnsli Mejtland Najls koji nije uspeo da se izbori za minutažu na Emirejtsu i godinama već se seli po pozajmicama, sada je kao slobodan igrač stigao na "Lion park". Jedini igrači za koje je Blan odrešio kesu su Klinton Mata iz Briža (pet miliona) i Skeli Alvero iz Sošoa za koga je izdvojeno četiri miliona.

S druge strane, klub je od važnijih igrača napustio samo Tijago Mendes koji karijeru nastavlja u katarskom Al Rajanu, dok je put arabijskog poluostrva otišao i Musa Dembele.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini