"GRAĐANI" SE ZAGREVALI U KOMJUNITI ŠILDU: Sada kreće ono pravo - odbrana "triple krune"

O. M.

11. 08. 2023. u 09:25

NOVU sezonu engleske Premijer lige otvara Mančester siti koji će ovog petka od 21 čas po srpskom vremenu gostovati Barnliju na stadionu Terf mur.

ГРАЂАНИ СЕ ЗАГРЕВАЛИ У КОМЈУНИТИ ШИЛДУ: Сада креће оно право - одбрана трипле круне

FOTO: Tanjug/AP

Reč je o duelu dve ekipe koje su prošlu sezonu završili kao šampioni liga u kojima su nastupali. Siti je dobar deo sezone jurio lidera Arsenal, a na kraju ga je stigao i prestigao, te sa pet bodova prednosti (89:84) osvojio devetu titulu šampiona Engleske, a treću uzastopnu. 

S druge strane, Barnli je, predvođen s klupe legendom Mančester sitija Vensanom Kompanijem, suvereno osvojio Čempionšip. Klaretsi su neprekidno bili prvi od 17. kola i na kraju osvojili pehar sa 101 bodom, 10 više od drugoplasiranog Ševild junajteda.

Barnli je u pripremnom periodu odigrao četiri prijateljske utakmice, a u poslednjoj je u gostima izgubio od Majnca sa 1:0, golom Antonija Kasija u 43. minutu. Osim tog poraza, pobedili su Benfiku, remizirali sa Betisom i izgubili od Genka. 

Klaretsi su značajno promenili ekipu, što i ne čudi jer je i Premijer liga značajno ozbiljnije takmičenje od Čempionšipa, iako je reč, kako to većina ljubitelja fudbala smatra, o najjačoj drugoj ligi na svetu.

Jedan od pridošlica Majkl Obafemi, koji je stigao iz Svonsija za tri i po miliona funti, neće nastupiti protiv Sitija jer je morao hitno da operiše povređenu tetivu. Ovo bi mogao da bude problem, jer je Nejtanu Teli istekla pozajmica pa se vratio u Sautempton, pa bi Kompani u vatru mogao da gurne akviziciju iz Lozane Zekija Amdunija, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bazelu, ili veterana Džeja Rodrigeza.

Fudbaleri Mančester sitija prokockali su vođstvo protiv Arsenala u Komjuniti šildu i na penale ostali bez prvog trofeja u sezoni. Kevin de Brujne i Rodri bili su neprecizni sa bele tačke, pa trofej ide u Severni London, iako "tobdžije" u prošloj sezoni nisu osvojile ni Premijer ligu ni FA Kup nego su mesto u borbi za superkup izborili vicešampionskom titulom.

Siti je pored aktuelne titule u Premijer ligi u prošloj sezoni osvojio i trofej Lige šampiona i FA kup pa je odbrana triple krune svakako mnogo veći prioritet od "poluprijateljske" utakmice za trofej Komjuniti šilda.

U pripremnom periodu "građani" su odigrali tri prijateljska meča i ostvarili dve pobede i jedan poraz. 

Kevin de Brujne nije bio ni očekivan da se pojavi u Komjuniti šildu zbog povrede koju je zaradio u finalu Lige šampiona. Ipak, ušao je sa klupe, a Pep Gvardiola je možda i zažalio zbog te svoje odluke jer je Belgijanac, očigledno nedovoljno spreman, promašio penal. Ipak, to što se pojavio u timu znači da će možda igrati i protiv Barnlija, iako su mu predviđali mnogo dužu pauzu. Erling Holand će gotovo izvesno biti u timu, a videćemo da li će mladi Norvežanin uspeti da ponovi neverovatnu prošlu sezonu u kojoj je postigao čak 36 golova na 35 nastupa.

Ostaje da se vidi da li će hrvatske pridošlice, Mateo Kovačić iz Čelsija i Joško Gvardiol iz Lajpciga, debitovati za novi tim. Kovačić je, čini se, bliži tome, pošto je Pepu potrebna zamena za dugogodišnjeg talismana Ilkaja Gundogana koji je kao slobodan igrač prešao u Barselonu.

Mančester siti je pobedio na svih 11 međusobnih susreta ovih ekipa od oktobra 2018. godine do danas, uz neverovatnu gol-razliku od 40:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&3+ (kvota 1,90) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!