MITROVIĆ PREDVODI FULAM NA OTVARANJU PREMIJER LIGE: ''Kolibarima'' će biti teško na ''Gudisonu''

V.M.

12. 08. 2023. u 13:03 >> 13:03

OD 16 časova imaćemo priliku da gledamo duel između Evertona i Fulama.

МИТРОВИЋ ПРЕДВОДИ ФУЛАМ НА ОТВАРАЊУ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ: Колибарима ће бити тешко на Гудисону

FOTO: Tanjug/AP

Everton je prošle sezone vodio veliku bitku za opstanak koji je na kraju osigurao u poslednjem kolu pobedom nad Bornmutom (1:0), sa druge strane Fulam je imao iznenađujuće odličnu kampanju koju je završio na 10. mestu iako su mu mnogi fudbalski stručnjaci predviđali ispadanje iz Premijer lige.

''Karamele'' su dolaskom Šona Dajša na klupi sredinom prošle sezone podigle nivo igre i ove sezone će pokušati da se približe sredini tabele. Ipak, to neće biti lak zadatak jer je zbog finansijksog fer pleja manevrisanje u vidu tranfsera bilo veoma ograničeno ovog leta. Domaćina su pojačali veteran Ešli Jang, kao i Arnaut Danžuma koji mu je izmakao protekle zime kada je dogovorio prelazak u Everton ali se na kraju predomislio i pojačao Totenhem.

Ekipa sa ''Gudison parka'' je imala dosta uspešan pripremni period na kojem je odigrala pet utakmica. Ostvarila je četiri pobede uz remi, a vredi napomenuti da je primila samo jedan gol. Doduše većina tih protivnika nije bila velikog kvaliteta, ali to se ne može reći za Sporting kojeg je Everton na generalnoj probi savladao sa 1:0 pogotkom Kalverta Luina.

Što se tiče Fulama, on je preko leta imao velike probleme jer je bio velika meta arapskih miliona. Prvi je na redu bio menadžer Marko Silva koji je odbio ponudu da se preseli na istok, ali to nisu uradili Aleksandar Mitrović i Vilijan koji imaju dogovorene uslove sa Al Hilalom, odnosno Al Šababom. Ipak, današnji gost zateže pregovore, ne želi da puste svoje nosioce igre i ti transferi su pod velikim znakom pitanja, tako da će pomenuti dvojac nositi dres ekipe iz prestonice na otvaranju prvenstva.

''Kolibari'' su doveli Raula Himeneza i Kalvina Basija koji su na generalnoj probli zatresli mrežu Hofenajma u pobedi od 2:1 i pokazali su da će dosta doprineti ekipi za koju se očekuje da se bori za sredinu tabele.

Fulam je prošle sezone slavio na ''Gudisonu'' sa 3:1, dok su današnji rivali na ''Krejven kotidžu'' podelili bodove (0:0).

Everton je na poslednjih 11 otvaranja sezone doživeo samo jedan poraz, a verujemo da će danas njegovom dobrom rezultatu doprineti i izostanci koji ''sakate'' gosta. Sigurno na terenu neće biti Paljinje, a pod znakom pitanja su Andreas Pereira i Tom Kerni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)