KATAR I HONDURAS ZA OČUVANJE NADE: Azijska ekipa daleko od forme kojom je pre dve godine stigla do polufinala Zlatnog kupa

O.M.

29. 06. 2023. u 12:17

ZLATNI KUP, fudbalski šampionat Konkakaf zone, nastavlja se u noći između četvrtka i petka utakmicama u grupi B.

КАТАР И ХОНДУРАС ЗА ОЧУВАЊЕ НАДЕ: Азијска екипа далеко од форме којом је пре две године стигла до полуфинала Златног купа

FOTO: Tanjug/AP

Jedan od glavnih favorita Meksiko lako je u prvom kolu savladao selekciju Hondurasa sa 4:0, čime je preuzeo čelo tabele, jer je u drugom meču ove grupe Haiti pobedio ekipu Katara sa 2:1.

Drugo kolo otvaraju dve poražene ekipe iz prvog, što znači da bi jedna od njih već ove noći mogla da se oprosti od daljeg takmičenja. Ko izgubi ostaju mu samo teoretske šanse za prolaz u četvrtfinale, a ni toliko u slučaju da Meksiko i Haiti, što je, istina, malo verovatno, podele bodove u drugoj utakmici.

Kataru je ovo drugo učešće kao gostujućoj reprezentaciji na Zlatnom kupu. Prvi put, pre dve godine, učešće su opravdali plasmanom u polufinale gde su poraženi minimalnim rezultatom od potonjeg šampiona, selekcije SAD. Tada su u grupnoj fazi pobedili Honduras sa 2:0 u utakmici koja je odlučivala o prvom mestu u grupi. Honduras je tada napravio iznenađenje savladavši Panamu koja je s Katarom odigrala nerešeno.

Honduras, nekada uz Kostariku vodeća selekcija Centralne Amerike, na Zlatnom kupu nije ostvarila zapaženiji rezultat od 2013. godine kada je zaustavljena u polufinalu.

Honduras i Katar sastali su se još samo jednom u istoriji i to posle prošlog Gold kupa. Igrali su u Marbelji u oktobru prošle godine u sklopu priprema Katara za Mundijal, a završeno je minimalnom pobedom azijske selekcije. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)