LIGA ŠAMPIONA: Budućnost kreće sa Islanda

O. M.

27. 06. 2023. u 10:34

PODGORIČKA Budućnost gostuje ekipi Atletik Eskaldes iz Andore u drugoj utakmici preliminarne faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

ЛИГА ШАМПИОНА: Будућност креће са Исланда

Profimedia

U drugom meču sastaju se šampion San Marina Tre pene i prvak Islanda Brejdablik. Utakmice se igraju u drugom po veličini islandskom gradu, Koupavogiru.

Pobednici polufinalnih duela sastaće se 30. juna u finalu, a pobednik preliminarne runde će u prvoj rundi kvalifikacija odmeriti snage sa šampionom Republike Irske Šamrok roversom.

Novi šampion Andore, Atletik klub d Eskaldes, kako mu glasi puno ime, osnovan je pre samo 20 godina. Prošle godine osvojili su Kup Andore i tada su debitovali u Evropi. Ispali su posle produžetaka u prvom kolu kvailfikacija za Ligu konferencija od malteške Gzire, ali su sa dva remija doneli bodove Andori na UEFA rang-listi.

Prvu titulu šampiona osvojili su ove godine i to zahvaljujući odličnim igrama u gostima pre svega. To znači da će im i igranje ovog mini-turnira na Islandu predstavljati manji problem od konkurencije. Ekipu sa klupe predvodi igrač-menadžer Fede Besone, nekadašnji polaznik Barselonine La Masije koji je jednu sezonu proveo u Svonsi sitiju.

Budućnost je titulu u Crnoj Gori osvojila zahvaljujući boljem međusobnom skoru od večitog rivala Sutjeske. Iako podgorička ekipa nema zvučnih imena u sastavu i uprkos činjenici da su putovali do Islanda ceo dan, oni su favoriti za plasman u finale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?