UTAKMICA KOJU NIKO NE ŽELI DA IGRA: "Lale" i "azuri" u meču za treće mesto u Ligi nacija

O. M.

18. 06. 2023. u 09:00

HOLANDIJA i Italija sastaju se u utakmici u kojoj retko ko nađe motiv za igru - onoj za treće mesto. Reč je o borbi za bronzanu medalju na završnom turniru Lige nacija čiji domaćin je upravo Holandija, a "azure" će ugostiti ove nedelje od 15 časova na Tventeovoj "Tvrđavi" u Enšedeu.

УТАКМИЦА КОЈУ НИКО НЕ ЖЕЛИ ДА ИГРА: Лале и азури у мечу за треће место у Лиги нација

Tanjug/AP

Nakon što su prošli grupnu fazu osvojivši 16 bodova od mogućih 18 u nimalo lakoj grupi sa Belgijom, Poljskom i Velsom u Holandiji se probudila nada da će "oranje" stići do drugog velikog trofeja u istoriji posle Eura 1988, a nade je dodatno uvećala činjenica da je upravo Holandija određena za domaćina fajnal-fora.

Ali snovi su jedno a realnost drugo - Holandija je izgubila u polufinalu od Hrvatske. Bilo je 4:2 za "vatrene" na čuvenom "tiganju" u Roterdamu, gde su "lale" prethodni put izgubile u oktobru davne 2000.  Doduše i ovaj poraz je stigao tek posle produžetaka, pošto je u regularnom toku bilo 2:2 pošto su domaći izjednačili bukvalno u poslednjem napadu preko Langa. Igrao se šesti minut nadoknade. Prethodno su domaći poveli preko Malena, a Hrvati preokrenuli golovima Kramarića iz penala i Pašalića. U produžecima sudbinu Holanđana zapečatio je Luka modrić golom i asistencijom Petkoviću.

"Lalama" sada ostaje da se posvete kvalifikacijama za Euro 2024 gde takođe stvari nisu krenule kako su se navijači nadali. Na otvaranju, Holandija je ubedljivo poražena od svetskog vicešampiona Francuske sa 4:0, pa pobeda od 3:0 nad slabašnim Gibraltarom nije mnogo popravila utisak. Holandija je treća na tabeli sa tri boda iza Francuske koja ima devet iz tri utakmice i Grčke koja ima šest iz dva meča.

Holandiju u septembru očekuje težak ispit protiv Grčke i Republike Irske a do tada će odigrati samo ovaj meč za treće mesto i ne bi bilo dobro za selektora Ronalda Kumana da njegovi puleni ponovo ostanu kratkih rukava.

Aktuelni šampion Evrope, Italija, drugi put u tri izdanja Lige nacija zaustavljena je od Španije u polufinalima ovog takmičenja. Nakon što su "azuri" propustili drugi uzastopni Mundijal navijači su se nadali da će tituli šampiona Evrope pridodati i Ligu nacija, ali to se nije desilo, pa im ostaje utešna nagrada u vidu borbe za treće mesto. 

Drugu sezonu zaredom, "furija" je rezervisala svoje mesto u finalu Lige nacija na račun Italijana. Jeremi Pino je iskoristio kiks veterana Leonarda Bonučija i doneo Španiji rano vođstvo koje je ubrzo anulirao Ćiro Imobile sa bele tačke, ali kada se pomislilo da će i drugo polufinale ući u produžetke Hoselu je doneo pobedu Španiji.

"Azuri" se nadaju da im Enšede danas neće biti nesrećan kao u meču protiv "furije", ali njihova forma u poslednje vreme baš i ne uliva poverenje. Osim poraza od Španije, izgubili su i na startu kvalifikacija za Euro 2:1 od Engleske u Napulju, a jedinu pobedu u poslednje četiri utakmice ostvarili su protiv slabašne Malte u drugom kolu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)