MOGU LI HRVATI DO PEHARA? Luka Modrić je zaslužio trofej, ali pita se i "crvena furija"

O. M.

18. 06. 2023. u 14:43 >> 14:43

FUDBALERI Španije će u svom drugom uzastopnom finalu Lige nacija pokušati da dođu do prve titule u ovom takmičenju, ove nedelje od 20.45 kada na stadionu "De kajp" u Roterdamu ukrste koplja sa selekcijom Hrvatske.

МОГУ ЛИ ХРВАТИ ДО ПЕХАРА? Лука Модрић је заслужио трофеј, али пита се и црвена фурија

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je možda posljednja šansa za hrvatsku zlatnu generaciju na čelu sa najboljim fudbalerom sveta 2018. godine Lukom Modrićem, da donese šampionski pehar, posle svetskog srebra i bronze.

Početak Lige nacija nije obećavao ovakvu završnicu za "vatrene". Osvojili su samo bod iz prve dve utakmice grupne faze posle šokantnog poraza od Austrije u Osijeku i respektabilnog remija sa tada vladajućim svetskim šampionima Francuzima, ali usledile su četiri pobede uključujući i trijumf nad "galskim petlovima" u revanšu, dvostruki nad Danskom i slatku osvetu Austrijancima koji su na kraju ispali iz Divizije "A".

Sada se "kockasti" suočavaju sa novim teškim testom, ali Modrić i drugovi su prethodnih godina mnogo puta morali da razuveravaju "neverne tome" da su moćan tim sposoban da pobedi svakog protivnika. 

Aktuelni vicešampion lige nacija Španija, drugu sezonu zaredom našla se u borbi za pehar pošto je u polufinalu savladala Italiju. Ovaj put bilo je teže nego pre dve godine iako je rezultat bio identičan - 2:1. Tada je u Milanu "furija" posle prvog poluvremena golovima Ferana Toresa vodila sa 2:0, a Pelegrini je u 83. minutu samo ublažio poraz. Ove godine u Enšedeu Španija je brzo povela sa 1:0 posle greške Leonarda Bonučija koju je za svoj internacionalni prvenac iskoristio Šeremi Pino, ali su "azuri" nedugo zatim izjednačili preko Ćira Imobilea sa bele tačke. Pobedu Španiji doneo je Hoselu u 88. minutu kada su se svi, a naročito Italijani, već spremali za produžetke.

Španija nije uspela 2021. da se domogne pehara jer je Francuska bila bolja u finalu (2:1), a iz tog tima "furije" danas će se za titulu boriti petorica - golman Unaj Simon, defanzivac Laporte, vezisti Gavi i Rodri, kao i napadač Jeremi Pino koji je 2021. ušao s klupe. Ekipu je tada vodio Luis Enrike koji je posle eliminacije sa Mundijala palicu prepustio Luisu dela Fuenteu, dotadašnjem trofejnom selektoru mlađih kategorija sa kojima je osvajao zlata na U-19 (2015) i U-21 (2019) prvenstvima Evrope, kao i srebro na Olimpijskim igrama (2021).

Pobednika ovog meča je teško prognozirati pa smo se odlučili na igru na golove, ali ako dođe do penala Hrvatska će biti u velikoj prednosti zbog majstora za zaustavljanje šuteva sa bele tačke, Dominika Livakovića.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

NEVIĐEN TRILER U FINALU ABA LIGE: Zvezda dobila Partizan u neverovatnom derbiju!

Crvena zvezda je povela sa 1:0 u finalu ABA lige nakon što je u prvoj utakmici, pred svojom publikom u nekadašnjem "Pioniru", pobedila Partizan - konačan rezultat bio je 83:82 posle mnogo uzbuđenja i dvoiposatne košarkaške drame. Isti rivali će u istom, skroz crveno-belom ambijentu, igrati u sredu od 19.30, a šampion "Jadrana" će postati ekipa koja dođe do tri trijumfa.

13. 05. 2024. u 23:01 >> 23:01

Komentari (1)

NOVI ŠOK U RIMU! Novak Đoković nije jedini, kući neočekivano ide i šampion mastersa iz Madrida (VIDEO)