ALMERIJA NE GUBI OD LOŠIJIH EKIPA: Da li je Elče "četvorkom" protiv Raja najavio čudo?

O. M.

02. 05. 2023. u 11:20

ALMERIJA dočekuje Elče u 33. kolu španske La lige.

АЛМЕРИЈА НЕ ГУБИ ОД ЛОШИЈИХ ЕКИПА: Да ли је Елче четворком против Раја најавио чудо?

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Utakmica koja bi po stanju na tabeli mogla da ponese nezahvalni epitet "derbija začelja" iako je Elče praktično već izgubio status prvoligaša pa za njega možda i nema toliki značaj koliko za domaćina koji je na samo dva boda iznad 18. mesta koje vodi u Segundu.

Ipak, Elče je pobedom u prošlom kolu pokazao malo "vatre" i, makar teoretski, još može da pretekne Almeriju i Valensiju mada je ovim ekipama dovoljan po bod u preostalih šest utakmica da obezbede mesto iznad njega na tabeli La lige. Ali ne i automatski opstanak u elitnom razredu španskog fudbala, jer pored njih i Elčea sudbinu ispadanja žele da izbegnu i Hetafe, Espanjol, Valjadolid, Kadiz, pa i Selta koja sa 39 bodova još nije stigla do magične cifre od 40, koliko se obično uzima kao dovoljan broj bodova za ostanak u La ligi.

Imajući u vidu značaj ove utakmice za svoj tim, trener Almerije Rubi je odmarao nekoliko prvotimaca u prethodnom kolu kada je protivnik bio Real Madrid, što se vidi i po rezučtatu (4:2 za "kraljeviće).

Almerija ima samo jednu pobedu u poslednja četiri kola, ali to je bio vrlo važan trijumf nad konkurentom za opstanak Hetafeom. "Crveno-beli u celoj sezoni još nekmaju poraz od ekipa koje se na tabeli nalaze ispod njih. S Elčeom su odigrali 1:1 u prvom delu sezone, HEtafe su pobedili 1:0 i 2:1, protiv Valensije osvojili četiri boda iz dve utakmice, a Espanjola savladali sa 3:1 u poslednjem kolu prvog dela šampionata.

Elče je u subotu šokirao Rajo Valjekano pobedivši 4:0, što je bila tek treća pobeda ekipe u tekućoj sezoni a označila je prekid serije od šest poraza. Da su tako igrali cele sezone ko zna gde bi sada bili umesto što pakuju kofere za Segundu, gde se neće naći samo ako ostvare sve pobede do kraja, uz poklapanje i ostalih rezultata.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna