ULOG JE LIGA ŠAMPIONA: "Kneževi" neporaženi na sedam poseldnjih gostovanja Lansu

O. M.

22. 04. 2023. u 10:45

DERBI meč 32. kola francuske Lige jedan biće odigran ove subote od 21 sat na stadionu "Bolar-Deleliz'' u Lansu, gde domaća ekipa dočekuje Monako.

УЛОГ ЈЕ ЛИГА ШАМПИОНА: Кнежеви непоражени на седам поселдњих гостовања Лансу

FOTO: Tanjug/AP

Nade Lensa da može do druge titule šampiona Francuske u istoriji su se veovatno i definitivno ugasle porazom u 31. kolu od branioca šampionskog pehara Pariz Sen Žermena, kojim je prekinut i niz od sedam utakmica bez poraza, ali plasman u Ligu šampiona ostaje realnost.

Izabranici Franka Eza trenutno su treći na tabeli sa 63 boda, jednim manje od drugoplasiranog Olimpika iz Marselja koji s te pozicije ide direktno u elitno evropsko klupsko takmičenje, dok treća pozicija vodi u plej-of. 

Monako, današnji Lansov protivnik, je četvrti sa 61 bodom. Pobeda bi "kneževe" dovela na treću pozicija, a možda i na drugu ako Olimpik izgubi na teškom gostovanju imenjaku iz Liona. Sa trenutne pozicije, "crveno-belima" se smeši Liga Evrope, dok im šestoplasirani Lil zaostaje šest bodova. 

Monako je pobedio Lorijen sa 3:1 kod kuće u prethodnom kolu, što je bio četvrti meč bez poraza za izabranike Filipa Klemona.

U prvom delu sezone u susretu današnjih protivnika Lans je odneo ubedljivu pobedu od 4:1 sa stadiona ''Luj ||''. Lois Openda je prvi pogodio za gostes u sedmom minutu. Diver Maćado, Seko Fofana i Vesli Said su takođe upisali svoja imena na semafor, dok je Benoa Badjašil' (sadašnji fudbaler Čelsija) postigao jedini gol za domaći tim.

Lans je bez poraza od Monaka u poslednjih pet mečeva Lige 1, ali istovremeno bez domaće pobede protiv "kneževa" na sedam utakmica u svim takmičenjima. Monako traži svoju prvu ligašku pobedu u utakmicama između ova dva tima od aprila 2015, ali ima jedan trijumf u osmini finala Kupa Francuske, iz prošlog januara.

Lans je ove sezone na ''Bolar-Delelizu'' ostvario 13 pobeda, uz po jedan remi i poraz na 15 domaćih utakmica. Jedini poraz doživeo je 19. februara protiv Nanta. Monako ima devet pobeda, pet remija i jedan poraz u gostima ove sezone u prvenstvenim utakmicama a trenutno su u seriji od 11 utakmica bez poraza na strai u svim takmičenjima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,83) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)