LIVERPUL U POHODU NA EVROPU: ''Šumari'' osvojili samo tri boda u poslednjih deset kola

V.M.

22. 04. 2023. u 09:35

OBRAČUN bivših prvaka Evrope na ''Enfildu'' od 16 časova.

ЛИВЕРПУЛ У ПОХОДУ НА ЕВРОПУ: Шумари освојили само три бода у последњих десет кола

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u ponedeljak odigrao najbolji ovoseznski meč kada je savladao Lids sa 1:6 po rečima Jirgena Klopa i sada zaostaje šest bodova za petoplasiranim Totenhemom, odnosno devet za četvrtoplasiranim Njukaslom i mora da nastavi sa trijumfima ako želi da zaigra u Evropi iduće sezone. Sa druge strane, nakon odličnog otvaranja druge polusezone Notingem je zapao u veliku krizu, ne zna za pobedu već deset kola i nalazi se u zoni ispadanja ali ima isto bodova kao Everton koji je izvan relegacione zone zbog bolje gol-razlike u odnosu na ''šumare''.

''Redsi'' su bili u opasnosti da prvi put od kada je Klop preuzeo kormilo vežu šest utakmice bez pobede ali Salah i kompanija nisu to dozvolili dominantnim izdanjem na ''Eland roudu'' i trijumfom od 1:6. Ekipu su do važna tri boda predvodili Salah i Žota sa po dva gola, a u listu strelaca su se upisali još Gakpo i Nunjez. Iako je imao dosta slabu sezonu, Liverpul bi dobrom formom u završnici prvenstva mogao da se uključi u borbu za plasman u Ligu Evrope, a možda čak i Ligu šampiona. 

Od preostalih osam utakmica čak pet su mu na ''Enfildu'' na kojem je doživeo samo jedan poraz ove sezone i čuveni stadion može biti ozbiljan vetar u leđa Klopovoj armiji u samoj završnici prvenstva.

Notingem je u ozbiljnom problemu i ako Stiv Kuper ubrzo ne podigne svoje izabranike očekuje ih ekspresan povratak u Čempionšip. Forest je primio čak 56 golova u dosadašnjem toku takmičenja što je ubedljivo najviše u ligi, iako su na golu ''šumara'' tokom većeg dela sezone bili odlični golmani Henderson i Navas, što dovoljno govori o kvalitetu igara defanzivaca ekipe.

Junajted je bio poslednji koji se naplatio kod današnjeg gosta savladavši ga proktelog vikenda rezultatom 0:2 na ''Siti graundu''. To je bio deseti meč bez pobede za Notingem koji je u tom periodu doživeo čak sedam poraza.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni ''šumari'' su uspeli da iznenade Klopovu četu i slavili su sa 1:0 pogotkom Avonjija .

U redove domaćina se nakon duže pauze vratio Luis Dijaz, a danas će odsustovati Baječtić i Keita.

Što se tiče gosta, on će biti bez Orijea, Vuda, Bolija, Hendersona, Kujatea, Ričardsa i Jejtsa.

Liverpul je neporažen na poslednjih sedam utakmica kod kuće, a na minule četiri je postizao barem po dva gola i verujemo da će od 16 časova nastaviti u istom ritmu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)