BRAT NA BRATA: Sergej dočekuje Vanju na ''Olimpiku''

V.M.

22. 04. 2023. u 11:20 >> 11:20

LACIO će ugostiti Torino u utakmici 31. kola Serije A.

БРАТ НА БРАТА: Сергеј дочекује Вању на Олимпику

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u sjajnom ritmu, vezao je četiri ligaške pobede i ima odličnu priliku da se vrati u Ligu šampiona nakon dve godine pauze. Sa druge strane, Torino je pao u formi u poslednje vreme, ne zna za pobedu više od mesec dana (dva poraza, dva remija) ali je siguran na 11. mestu i očekuje ga mirna završnica prvenstva.

Lacio je nastavio sjajnu formu savladavši Speciju sa 0:3 i tako se učvrstio na drugom mestu na tabeli, ali i dalje zaostaje velikih 14 bodova za Napolijem kojeg su svi već krunisali titulom. Osnova sjajnih igara ''nebeskoplavih'' je čvrsta odbrana, četa Maurucija Sarija je primila samo 20 pogodaka ove sezone (jedino je Barsa primila manje u ligama petice) i čak 18 puta je sačuvala svoju mrežu. 

Pored toga, Lacijali su podigli formu na svom terenu, vezali su tri pobede kod kuće (Sampdorija, Roma, Juve) i ako bi danas upisala i četvrtu to bio bio lep jubilej za Sarija kojem bi to bio 150. trijumf u Seriji A.

Što se tiče Torina on je u blagoj krizi, ali pobedom na večerašnjem susretu bi mogao da se vrati u gornji deo tabele. Evropa je nedostižna za ''bikove'' kojima petoplasirani Inter beži čak 12 bodova, tako da će imati da se bore samo za čast u završetku sezone. 

U redovima ''granate'' nalaze se tri srpska reprezentativca koja redovno nastupaju, to su Vanja Milinković Savić, Ivan Ilić i Nemanja Radonjić koji je imao sukob sa trenerom Jurićem kada ga je zamenio nakon što je samo 15 minuta proveo na terenu u derbiju protiv Juventusa, ali i pored toga bivši fudbaler Crvene zvezde je redovan šraf u ekipi hrvatskog stručnjaka.

Na poslednja četiri međusobna duela viđene su podele bodova, a poslednji put kada je neko trijumfovao bilo je 2020. kada je Lacio slavio sa 3:4 u Torinu.

U redovima domaćina izostaće Kataldi i Imobile kojeg očekuje nova pauza nakon što je imao blažu saobraćajnu nesreću u kojoj je povredio rebro. 

Što se tiče čete Ivana Jurića u njoj neće biti Aine, Zime i Vieire.

Očekujemo da u duelu dva brata pobedu odnese Sergej i tako povede svoj Lacio korak bliže Ligi šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici