TOTENHEM HVATA PRIKLJUČAK ZA GORNJIM DOMOM: ''Galebovi'' u zavidnoj formi pred gostovanje u Severnom Londonu

V.M.

08. 04. 2023. u 09:05

''PEVCI'' će ugostiti ekipu Brajtona u jednoj od zanimljivijih utakmica 30. kola Premijer lige.

ТОТЕНХЕМ ХВАТА ПРИКЉУЧАК ЗА ГОРЊИМ ДОМОМ: Галебови у завидној форми пред гостовање у Северном Лондону

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je preko nedelje ponovo prosuo bodove kada je odigrao 1:1 sa Evertonom na ''Gudisonu'', na taj način je dozvolio Njukaslu i Mančesteru da se odvoje i danas mora da trijumfuje kako bi se održao u borbi za plasman u Ligu šampiona. Što se tiče Brajtona, on je neporažen na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, pre nekoliko dana je savladao Bornmut, šesti je na tabeli i ima odlične šanse da zaigra u Evropi iduće sezone.

Totenhem je poveo preko Harija Kejna protiv Evertona sredinom drugog poluvremena, imao je igrača više i delovalo je da će ostvariti rutinsku pobedu na debiju Kristijana Stelinija na klupi. Ipak to nije bio slučaj, ''pevci'' su se iz nepoznatog razloga povukli, Lukas Mura je pocrveneo, a bod ''karamelama'' doneo je Majkl Kin sjajnim udarcem sa 25 metara. 

Turbulentna dešavanja tresu Totenhem izvan terena jer nakon što je uručen otkaz Antoniju Konteu, klub je maltene napustio i sporstki direktor Fabio Paratići koji je dobio tridesetomesečnu suspenziju zbog malverzacija koje je činio u svom mandatu u Juventusu. 

Jedina pozitivna stvar za domaćina su igre kod kuće. ''Pevci'' su vezali četiri ligaške pobede na svom terenu i ta forma ih drži u gornjem domu tabele.

Brajton igra sjajno pod palicom Roberta De Zerbija, mnogi su mislili da će doći do pada kada je Grejam Poter otišao iz kluba, ali desila se potpuno suprotna stvar i izabranici italijanksog stručnjaka su šesti na tabeli sa samo četiri boda zaostatka u odnosu na današnjeg protivnika koji je odigrao meč više.

''Galebovi'' su u veoma dobrom ritmu i na poslednjih pet ligaških utakmica ostvarili su tri pobede uz dva remija. 

Brajton je u dosdašnjem toku takmičenja postigao 51 gol i jedan je od najboljih napada lige, više pogodaka su postigli samo Siti, Arsenal i Totenhem.

Na prvom ovoseznskom međusobnom duelu ekipa iz prestonice je golom Harija Kejna odnela tri boda sa ''Ameksa''.

Domaćin će biti bez Bentankura, Bisume, Dejvisa, Emerson Rojala, Sesenjona i Lukasa Mure.

Sa druge strane, De Zerbi ne može da računa na usluge Modera, Sarmijenta i Lalane.

Ove dve ekipe su napdački dobro raspoložene tokom čitave sezone i verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!