LANS JE UHVATIO ZALET: Trka za titulu nije gotova?

V.M.

07. 04. 2023. u 09:25

NAJPRIJATNIJE iznenađenje Lige 1 ugostiće Strazbur u utakmici koja otvara 30. kolo.

ЛАНС ЈЕ УХВАТИО ЗАЛЕТ: Трка за титулу није готова?

Foto Profimedia

Domaćin ponovo pruža igre slične onima iz prvog dela sezone, vezao je tri pobede i prišao na ''samo''  šest bodova zaostatka lideru PSŽ-u koji igra veoma promenljivo i ako bi kiksirao na još par utakmica, trka za titulu bi mogla u potpunosti da se otvori. Potpuno je drugačija priča u taboru gosta koji je prvi tim iznad zone ispadanja i bori se za opstanak, iako je dosta lošije pozicioniran od današnjeg rivala, savladao ga je čak tri puta na poslednjih pet međusobnih susreta, što znači da nije bez šansi na večerašnjem duelu.

Sezona iz snova se nastavlja za domaćina, poslednja žrtva bio mu je Ren. Četa Franka Eza je otišla na jedno od najtežih gostovanja u Francuskoj i golom Lue Opende odnela je tri boda sa ''Roazona''. Lans je trenutno drugi na tabeli sa 60 osvojenih bodova, isto ima i trećeplasirani Marselj, dok Monako zaostaje tri poena. Osnovni cilj u završetku sezone trebao bi da bude plasman u Ligu šampiona, ali ako se otvori prilika, domaćin će pokušati da osvoji titulu koju čeka četvrt veka.

Glavni adut izabranika francuskog stručnjaka je sjajna igra kod kuće. Od svih ekipa u ligama petice, Lans ima najviše pobeda na svom terenu, čak 12 uz remi sa Lilom i poraz od Nice.

Strazbur igra promenljivo u poslednje vreme i od kada je na klupu sredinom februara zaseo Frederik Antoneti upisao je po dve pobede, poraza i remija. Proteklog vikenda, gost je doživeo poraz u trileru u Monaku, 4:3.

''Plavo-beli'' imaju isto bodova kao i prvi tim ispod crte, Okser (kojeg su savladali pre dva kola) i očekuje ih velika borba za opstanak u finišu prvenstva.

Iako je Lans u boljoj formi, tradicija je na strani Strazbura koji je poslednja tri gostovanja na ''Bolart-Delelisu'' završavao uzdignute glave (dve pobede i remi).

Domaćin će biti bez Bukse, Farineza, Le Kardinala, Fortesa i Kaboa.

Sa druge strane neće nastupiti Kavašima, Lienar i Le Maršan, dok su pod upitnikom Dagba i Gameiro.

Verujemo da će Lans nastaviti sa sjajnim igrama na domaćem terenu i upisati nova tri boda.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 2,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)