''OLD TRAFORD'' JE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Borba za Ligu šampiona se nastavlja

V.M.

08. 04. 2023. u 08:13

MANČESTER junajted će ugostiti Everton u prvoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige.

ОЛД ТРАФОРД ЈЕ НЕОСВОЈИВА ТВРЂАВА: Борба за Лигу шампиона се наставља

FOTO: AP/Tanjug

Nakon tri utakmice posta, domaćin se vratio na pobedničke staze savladavši Brentford pogotkom Rašforda. Mančester se tom pobedom popeo na četvrto mesto i očekuje ga borba za plasman u Ligu šampiona u samoj završnici prvenstva. Sa druge strane, Everton je uspeo da izvuče bod protiv Totenhema pogotkom Majkla Kina u samoj zavšnici meča i tako je produžio svoju seriju neporaženosti na četiri utakmice.

Mančester je trenutno četvrti na tabeli, ima isto bodova kao i trećeplasirani Njukasl, a beži tri poena petoplasiranom Totenhemu. Izabranici Erika ten Haga su prebrodili krizu i danas imaju priliku da se pred svojim navijačima zacemenitraju na poziciji koja vodi Ligu šampiona iduće sezone.

Ono što čuva ''crvene đavole'' u vrhu tabele su sjajne igre kod kuće. O tome dovoljno govori podatak da je Mančester u seriji od 23 utakmice bez poraza u svim takmičenjima na ''Old trafordu'', 21 pobeda i dva remija.

Pored Premijer lige, Junajted sledeće nedelje očekuje borba u četvrtfinalu Lige Evrope u kojem će igrati sa Seviljom, a takođe nastupa i u FA kupu, tu je dogurao do polufinala u kojem ga očekuje obračun sa Brajtonom.

Everton je podigao nivo igre od kada je Šon Dajš zaseo na klupu što se i vidi po rezultatima kluba. ''Karamele'' su neporažene na poslednje četiri utakmice (pobeda i tri remija) i trenutno zauzimaju 16. poziciju. Gost je osvojio 27 bodova u dosadašnjem toku takmičenja i nema pravo na opuštanje jer prvi tim ispod crte, Bornmut, ima isto poena ali je zbog lošije gol-razlike u zoni ispadanja.

Na poslednjih deset međusobnih duela u zvaničnim takmičenjima Mančester je ostvario četiri pobede, viđeno je isto toliko remija uz dva trijumfa Evertona. 

Erik ten Hag neče moći da računa na Kazemira koji radi svoj poslednji meč suspenzije zbog crvenog kartona koji je zaradio protiv Sautemptona, uz njega odsutni će biti Garnačo i van de Bek, dok je pod znakom pitanja nastup Luka Šoa.

U redovima gosta neće biti Kalvera Luina, Taunzenda i Dukurea koji je zaradio crveni protiv Totenhema kada je za lice zakačio Harija Kejna.

Očekujemo da Junajted rutinski odradi posao pred svojim navijačima i osvoji bitna tri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024