HODŽSONOV POVRATAK NA ''SELHURST PARK'': "Lisicama" preti "fenjer" ako izgube od "orlova"

O. M.

01. 04. 2023. u 09:45

KRISTAL palas i Lester siti sastaju se u 29. kolu engleske Premijer lige.

ХОЏСОНОВ ПОВРАТАК НА СЕЛХУРСТ ПАРК: Лисицама прети фењер ако изгубе од орлова

Foto: EPA-EFE/Tim Keeton/POOL

Utakmica će označiti početak druge ere Roja Hodžsona na klupi ekipe sa ''Selhurst parka''. Iskusni sedamdesetpetogodišnj stručnjak koji je sada postao najstariji menadžer nekog premijerligaša, vodio je "orlove" od 2017. do 2021. godine, a vratio se pošto je klub otpustio Patrika Vijeru koji nije preživeo poraz od Arsenala 1:4, a to je bila "baksuzna" 13. uzastopna utakmica Palasa bez pobede (12 u PL i jedna u FA kupu).

Otkad je završena pauza izazvana Mundijalom u Kataru, Kristal palas je ostvario samo jednu pobedu, bilo je to na poslednji dan prošle godine kada je sa 2:0 savladan Bornmut. 

Nijedna ekipa od Midlzbroa 2017. nije imala niz od 12 utakmica bez pobede u Premijer ligi, a Boro je tada ispao. Istina, Palas je 12. na tabeli, ali plasman ne znači ništa jer prednost nad današnjim rivalom, a Lester je na 17. mestu, iznosi samo dva boda.

Hodžson je po preuzimanju ekipe javno pozvao svoje igrače da pokažu „energiju, entuzijazam, optimizam i odsustvo straha“.

Samo jedan bod deli "lisice" od zone ispadanja uoči ovog okršaja, ali za razliku od čelnika Kristal palasa, vlasnici Lestera odlučili su se da zadrže menadžera Brendana Rodžersa uprkos sve većem pritisku na njega. 

Rodžers je remi 1:1 u Brentfordu, koji je došao posle pet vezanih poraza, opisao kao "veoma veliki bod" za ekipu, ali im treba više iz ove utakmice, jer će u slučaju da ne osvoje sva tri boda otvoriti priliku Vest hemu ili Sautemptonu da ih preskoče  posle međusobnog susreta u nedelju. To može da postigne i Bornmut ukoliko pobedi Fulam, pa bi Lester kraj ovog kola mogao da dočeka kao poslednjeplasirani tim Premijer lige. ''Lisice'' nisu bile u zoni ispadanja od 13. kola.

U oktobru, bilo je 0:0 u prvom ovosezondskom okršaju dananjših rivala na ''King pauver stadionu''. Prethodni susret na ''Selhurst parku'' završen je rezultatom 2:2 u prošloj sezoni. Palas nema pobedu na sedam poslednjih međusobnih duela, od oktobra 2019. godine, ali je zato četiri koja su prethodila toj seriji rešio u svoju korist. Bilans je potpuno izjednačen u poslednjih 12 susreta, po četiri pobede obe ekipe i četiri nerešena susreta.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Luka Milivojević igrao je protiv Arsenala, zato što Lokonga nije imao pravo nastupa protiv kluba iz koga je stigao na pozajmicu, a ostaje da se vidi da li će Roj Hodžson vratiti u prvih 11 mladog reprezentativca Belgije ili će kapiten "orlova" dobiti novu priliku.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna