GVARDIOLA BEZ PORAZA OD LIVERPULA NA ''ETIHADU'': "Građani" za titulu, "redsi" za plasman u Ligu šampiona

O. M.

01. 04. 2023. u 08:15

FUDBALERI Mančester sitija i Liverpula otvaraju 29. kolo engleske Premijer lige.

ГВАРДИОЛА БЕЗ ПОРАЗА ОД ЛИВЕРПУЛА НА ЕТИХАДУ:  Грађани за титулу, редси за пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

"Građani" žele da ostanu u šampionskoj trci, a "redsi" da poprave šanse u borbi za Ligu šampiona, tako da oba tima imaju mnogo razloga da se subotnjem (13.30) okršaju predaju punom snagom. 

Prošle godine u ovo vreme bili su slični uslovi, s tim što je Liverpul jurišao na "četvorostruku krunu" - titulu šampiona Engleske, Ligu šampiona, FA kup i Liga kup. Na kraju su osvojili samo ova dva potonja takmičenja, dok su u LŠ I PL morali da se zadovolje vicešampionskim titulama. Ovu godinu počeli su osvajanjem Komjuniti šilda, ali su već ispali iz sva tri kupa i iz trke za šampionski pehar Premijer lige.

Kako zbog boljih igara tokom cele sezone, tako i zbog mnogo pozitivnijeg trenutka u kojem se nalaze, Siti sa razlogom u ovaj meč ulazi sa zvanjem apsolutnog favorita. U fantastičnoj formi se nalaze izabranici trenera Pepa Gvardiole (šest trijumfa zaredom u svim takmičenjima, deset utakmica bez poraza).

Na poslednja dva susreta postigli su "građani" čak 13 golova, a jedino što brine španskog stručnjaka je zdravstveno stanje prvog napadača i autora osam od pomenutih 13 pogodaka. Erling Holand zbog povrede prepona nije bio u sastavu norveške reprezentacije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U poslednjem duelu na Etihadu, odigranom u Liga kupu krajem prošle kalendarske godine, sa 3:2 je slavio Siti, golovima Holanda, Mareza i Akea, dok su pogotke za Liverpul postigli Fabio Karvaljo i Mo Salah.

Prvi ovosezonski obračun na “Enfildu” pripao je domaćinu minimalnim rezultatom. Strelac je i tada bio egipatski fudbaler koji je postigao najmanje po gol na poslednja tri duela sa Sitijem, a ukupno je 11 puta bio strelac protiv "građana". Na poslednjih deset susreta s ovim rivalom sedam puta je tresao mrežu i zabeležio tri asistencije. Jedni put kad je u obe ove kolone imao nulu bilo je kad su igrali 0:0 pre pet i po godina.

Pep Gvardiola nikad nije izgubio na ''Etihadu'' od Liverpula. "Građani" su samo jednom u poslednjih 13 derbija poraženi od "redsa", bilo je to 2015. godine kada ih je sa klupe predvodio Manuel Pelegrini. U poslednjih 11 godina ove dve ekipe sastale su se 31 put, a samo pet tih duela nije došlo 3+.

Dok je Erling Holand neizvestan, a Fil Foden izvesno neće nastupiti na derbiju jer je u četvrtak operisao slepo crevo. trojku na sredini verovatno će činiti Gundogan, Rodri i Kevin de Brujne, a norvežanina u napadu verovatno menja Hulijan Alvarez.

Što se tiče Liverpula, Klop ne može da računa na Tijaga Alkantaru i Stefana Bajčetića, dok su Darvin Nunjez i Luis Dijaz oporavljeni ali upitne fizičke pripremljenosti.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna