ARSENAL NE PRESTAJE DA MELJE: ''Tobdžije'' sve bliže tituli prvaka Engleske

V.M.

01. 04. 2023. u 08:45

ČETA Mikela Artete ugostiće probuđeni Lids od 16 časova.

АРСЕНАЛ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ: Тобџије све ближе титули првака Енглеске

FOTO: AP/Tanjug

Domaća ekipa igra fenomenalno tokom čitave sezone, nakon nešto slabijeg perioda ponovo je uhvatila zalet i ima odličnu priliku da vratiti titulu u Severni London nakon 19 godina pauze. Što se tiče gosta, Lids je podigao nivo igre i od kada je Havi Garsija zamenio Džesija Marša na klupi zabeležio je par dobrih rezultata i uspeo je da pobegne iz zone ispadanja.

Arsenal je trenutno prvi, ima plus osam u odnosu na Siti ali je odigrao i meč više od njega. Lider Premijer lige nalazi se u odličnoj formi i danas ima priliku da upiše šestu uzastopnu prvenstvenu pobedu. U prošlom kolu ''tobdžije'' su rutinski savladale Kristal palas na ''Emirejtsu'' sa 4:1.

Ono što je olakšavajuća okolnost za izabranike Mikela Artete je to što su ispali iz ostalih takmičenja u kojima su igrali (EFL kup, FA kup i Liga Evrope), tako da mogu da se fokusiraju na osvajanje Premijer lige u samoj završnici sezone.

Lids je podigao formu i na poslednje četiri utamice ima dve pobede, remi i poraz. Vredan trijumf ostvario je pred pauzu kada je sa 2:4 savladao Vulverhempton i tako je pobegao iz zone ispadanja.

''Paunovi'' sada zauzimaju 14. mesto, imaju dva boda više od Vest hema i Bornmuta koji se nalaze zoni ispadanja i očekuje ih velika borba za opstanak.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio sa 0:1 na ''Eland roudu'' pogotkom Sake, Lids je mogao do izjednačenja, ali Patrik Bamford je 64. minutu promašio jedanaesterac.

Arteta ne može da računa na Salibu, Nketiju, Elnenija i Tomijasua.

Sa druge strane, Lids će u prestonici biti bez Adamsa, Dalasa, Gnjonta, Vobera i Foršoa.

Očekujemo da Arsenal rutinski odradi posao pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom