INTER U PORTU BRANI MINIMALAC: "Zmajevo gnezdo" je ove sezone palo samo dva puta

O. M.

14. 03. 2023. u 16:44 >> 16:44

PORTO dočekuje Inter u revanšu osmine finala Lige šampiona.

ИНТЕР У ПОРТУ БРАНИ МИНИМАЛАЦ: Змајево гнездо је ове сезоне пало само два пута

FOTO: AP/Tanjug

"Neroazuri" su pobedili u prvoj utakmci sa 1:0, golom Romelua Lukakua u 86. minutu. Taj pogodak pao je nekoliko minuta nakon što je Porto ostao sa desetoricom posle isključenja veziste Otavija.

Od tada, odigrali su tri utakmice u Seriji A. Pobedili su na svom terenu Leće sa 2:0, ali su poraženi na oba gostovanja - 0:1 od Bolonje i 1:2 od Specije. I dalje je prvi pratilac neprikosnovenog lidera Serije A Napolija, ali su se Lacio, Milan i Roma opasno približili.

Porto je u međuvremenu doživeo iznenađujući poraz u Ligi Portugala od Žil Visentea, ali je potom vezao dve pobede, prvo na gostovanju Šavezu a onda i kod kuće protiv Eštorila, čiju mrežu je načeo srpski reprezentativac Marko Grujić. "Zmajevi" su drugi iza Benfike koja ima osam bodova prednosti deset kola do kraja.

Uprkos porazu u prvoj utakmici, kojim je prekinut niz od 22 utakmice bez poraza, trener Porta Seržio Konseisao pohvalio je izdanje svojih pulena. 

Ipak, ako bi se gledala statistika "zmajeva" u eliminacionoj fazi evrokupova, nemaju čemu da se nadaju. Razlog je što su od poslednjih sedam puta kada su izgubili prvu utakmicu samo jednom prošli dalje a šest puta ispali. Nešto je drugačija situacija kada ugoste italijanske klubove, jer su ih poslednja četiri puta pobeđivali.

Poslednji susret ove dve ekipe u Portu desio se u sezoni 2005/06. kada su bili u istoj grupi Lige šampiona. Porto je pobedio sa 2:0, ali je to bio jedini trijumf te godine i završili su kao četvrti u grupi iza Intera, Rendžersa i Artmedije, koja je u grupnu fazu ušla tada izbacivši Partizan.

Sezonu pre ove igrali su u osmini finala kada je Inter eliminisao tadašnjeg šampiona Evrope. U Portu je bilo 1:1, a u Milanu 3:1 za Inter.

Kažnjenog Otavija u postavi Intera zameniće ili ofanzivniji Andre Franko ili Eustakio ako se Konseisao odluči za nešto oprezniju igru od starta. U tom slučaju rovitog Eustakija u nastavku bi mogao da zameni oporavljeni Brazilac Galeno, koji se protiv Eštorila vratio na klupu i odigrao poslednjih dvadesetak minuta, zamenivši upravo Eustakija.

U tim Intera u odnosu na meč sa Specijom vratiće se golmana Onana koga je Simone Inzagi odmarao i verovatno se pokajao pošto je veteran Samir Handanović loše obavio posao na tom meču. Žoakin Korea se vratio i biće na klupi. Možda uđe u drugom poluvremenu, dok će Slovak Škrinijar na povratak sačekati verovatno do derbija Italije protiv Juventusa koji je na programu sledećeg vikenda.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)