SITI ODRAĐUJE POSAO NA ''ETIHADU'': Lajpcig nije bez šanse

V.M.

14. 03. 2023. u 12:07 >> 12:07

HOLAND i družina dočekuju ''crvene bikove'' u revanšu osmine finala Lige šampiona.

СИТИ ОДРАЂУЈЕ ПОСАО НА ЕТИХАДУ: Лајпциг није без шансе

FOTO: AP/Tanjug

Na prvom susretu pre tri nedelje bilo je 1:1. Siti je dominirao u prvom poluvremenu, stvarao šanse i poveo preko Rijada Mareza, ali u drugom delu slika na terenu je bila potpuno drugačija. Lajpcig je hrabro napao, nije se uplašio i to mu se isplatilo u 70. minutu kada je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol poravnao rezultat.

Mančester je veliki favorit večeras, a i generalno je po kladionicama favorit broj jedan za osvajanje Lige šampiona, tako da će pritisak biti na strani domaćina.

Pep Gvardiola je u svojoj sedmoj sezoni na čelu Sitija i osvojio je sve što je mogao sem Lige šampiona i deluje da ove sezone ima odličnu priliku da donese ''ušati'' trofej na ''Etihad''. 

Njegovi izabranici se nalaze u odličnoj formi i upisali su četiri vezane pobede nakon remija u Lajpcigu, poslednji trijumf ostvarili su pre tri dana kada su bili bolji od Palasa sa 0:1. Siti vodi veliku bitku za titulu u Premijer ligi sa Arsenalom koji mu beži pet bodova, ali očekuje ih još jedan međusobni duel, tako da će završnica prvenstva biti jako zanimljiva.

Sa druge strane, Lajpcig je za vikend savladao Borusiju Menhengladbah i tako održao korak za vodećim Bajernom koji mu beži sedam bodova. Što se tiče Lige šampiona, u grupi ''F'' je zauzeo drugo mesto, iza prvoplasiranog Reala i baš nije imao sreće na žrebu. Ipak, gost je pre tri nedelje pokazao da može da se nosi sa ''građanima'' i Marko Roze će želeti da vidi slično izdanje od svojih momaka na ''Etihadu''. 

Pep Gvardiola će imati pun roster na raspolaganju, pričalo se o povredi Fodena, ali mladi Englez je započeo meč protiv Palasa za vikend tako da se očekuje da večeras bude na raspolaganju nekadašnjem fudbaleru Barselone.

Veliki problem za gosta desio se pre 11 dana kada su povrede protiv Dortmunda zaradili Nkunku i Šlager koji će najverovatnije propustiti večerašnji susret. Pored njih Roze neće moći da računa na Dialoa i Gulašija.

Verujemo da će Siti dominirati posedom i napadati tokom čitavog meča, smatramo da Lajpcig neće moći da izdrži pritisak ''građana'' i da će se Mančester plasirati u narednu fazu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)