HRVAT JE DOBIO OTKAZ! "Stršljenovi" gube korak za vodećima

V.M.

14. 03. 2023. u 14:01 >> 14:01

VOTFORD dočekuje Birmingem u utakmici 37. kola engleskog Čempionšipa.

ХРВАТ ЈЕ ДОБИО ОТКАЗ! Стршљенови губе корак за водећима

Foto Profimedia

Domaćin je u seriji katastrofalnih rezultata i gubi korak za ekipama koje se bore za plasman u elitu. Ima samo jednu pobedu na poslednjih devet ligaških susreta i zbog toga je otkaz uručen Slavenu Biliću, njega je zamenio Kris Vajlder koji je debitovao porazom od KPR-a 1:0. Sa druge strane, Birmingem je nakon vezanih poraza ostvario par pozitivnih rezultata i sada ima plus deset u odnosu na Blekpul, Vigan i Hadersfild koji su u zoni ispadanja.

Votford se tokom većeg dela sezone nalazio na mestima koja vode u plej-of za Premijer ligu, ali katastrofalna forma u poslednje vreme ga je dovela na minus od šest poena za šestoplasiranim Milvolom. ''Stršljenovi'' su prošle godine ispali iz elite, nadali su se ekspresnom povratku ali Slaven Bilić nije uspeo to da im obezbedi i uprava se nada da će Krist Vajlder konsolidovati ekipu i dogurati je do šestog mesta.

Domaćin igra dobro na svom ''Vikeredž roudu'' na kom je neporažen u poslednjih pet utakmica.

Birmingem ima za cilj da mirno završi sezonu i deluje da će to i uspeti. Nakon serije loših rezultata usledili su remi sa Viganom i pobeda protiv Roterama koji su pomerili ''plavce'' na sigurno 18. mesto. Gost pruža slabe partije van svog stadiona ove sezone, na 18 gostovanja pokupio je 19 poena. 

Može se reći da je Birmingem jedan od omiljenijih protivnika Votfordu koji ga je savladao na prethodna četiri međusobna duela i biće oran da produži taj pobednički niz večeras pred svojim navijačima.

Obe ekipe imaju velikih problema sa izostancima. Vajlder neće moći da računa na Dele-Baširu, Fereiru, Gozlinga, Hausa, Kamaru, Kajembea i Siraltu.

Birmingem će biti bez Kembela, Sandersona, Vilijamsa, Džobija Belingema (mlađeg brata Džuda Belingema) i bivšeg kapiten Votforda Troja Dinija koji je skoro 12 godina nosio dres ''stršljenova''.

Očekujemo da Kris Vajlder dobro pripremi svoje izabranike za svoj debi na ''Vikeredž roudu'' i očekujemo da Votford osvoji tri boda i tako prekine crnu seriju.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna