LUKA JOVIĆ RAZBIO MALER U SERIJI A: Fenjeraš hvata poslednji voz za opstanak

V.M.

12. 03. 2023. u 09:45

KREMONEZE dočekuje razigranu Fiorentinu u utakmici 26. kola Serije A.

ЛУКА ЈОВИЋ РАЗБИО МАЛЕР У СЕРИЈИ А: Фењераш хвата последњи воз за опстанак

FOTO: EPA

Domaćin je pre dva kola ostvario prvu pobedu u prvenstvu kada je iznenadio Romu sa 2:1, ali nije uspeo da nadogradi taj rezultat i prošle nedelje je izgubio od Sasuola 3:2. Fiorentina je počela da igra kako se očekivalo od nje i u prošlom kolu je ostvarila najveću pobedu ove sezone kada je bila bolja od Milana na ''Artemio Frankiju'' rezultatom 2:1, drugi gol za Violu postigao je Luka Jović koji je nakon skoro četiri meseca posta ponovo zatresao mrežu u Seriji A.

Kremonezeu je ovo verovatno i poslednji voz za opstanak u ligi. Pretposlednji je na tabeli sa 12 osvojenih bodova i zaostaje isto toliko poena za prvim timom iznad crte, Specijom, koja je savladala Inter i tako napravila veliki korak ka opstanku. ''Sivo-crveni'' su se nakon više od 20 godina neigranja u elitnom rangu vratili u Seriju A, ali ukoliko brzo ne povežu nekoliko dobrih rezultata neće se dugo zadržati u njoj.

Veliki problem za domaćina je odbrana jer je za sada primio čak 46 golova, što je ubedljivo najviše u čitavoj ligi.

Fiorentina je uhvatila zalet i ima četiri pobede uz remi na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Pored podele bodova sa Empolijem slavila je protiv Brage, Verone, Milana i Sivaspora. Trenutno je 12. na tabeli i ako ostane u ovakvoj formi uskoro će se naći na nekom od mesta koja vode u Evropu iduće sezone jer zaostaje samo četiri boda za Juventusom koji je sedmi na tabeli.

Ova dva tima su se surela u prvom kolu. U jednoj jako zanimljivoj utakmici Fiorentina je slavila sa 3:2 a jedan od golova za tadašnjeg domaćina postigao je Luka Jović.

Kremoneze će biti vez Aivua i Kirikeša.

Sa druge strane, trener Viole, Vinćenco Italijana, će imati čitav roster na raspolaganju jer nema problema sa izostancima i možda vidimo srpski trio (Jović-Milenković-Terzić) na terenu od prvog minuta.

Očekujemo da Fiorentina preuzme inicijativu u ovoj utakmici, verujemo da neće izgubiti, kao i da će biti dosta pogodaka što je i bio slučaj u prvom kolu.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)