''DOGE'' UJEDAJU VELIKANA: Lion je podigao formu

V.M.

10. 03. 2023. u 08:45

LIL dočekuje višestrukog šampiona Francuske u utakmici koja otvara 27. kolo Lige 1.

ДОГЕ УЈЕДАЈУ ВЕЛИКАНА: Лион је подигао форму

Foto: Profimedia

Veoma bitan susret za domaćina koji igra promenljivo u poslednje vreme i danas ima priliku da trijumfom zauzme peto mesto koje vodi u Ligu konferencija iduće sezone. Sa druge strane, Lion je nakon slabih igara uhvatio zalet i polako se približava samom vrhu tabele Lige 1.

Lil na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima ima dve pobede, isto toliko poraza i prošlonedeljni remi sa Lansom. Popularne ''doge'' su trenutno šeste na tabeli sa 45 osvojenih bodova i nalaze se u borbi za mesta koja vode u Evropu iduće sezone.

Izabranici Paola Fonseke pružaju veoma dobre partije kod kuće, na svom ''Pjer-Mauroju'' su pokupili 27 poena na 13 utakmica.

Uzdanica ekipe je mladi Kanađanin, Džonatan Dejvid, sjajnom centarforu je ovo treća sezona u Lilu, bio je glavni igrač one šampionske genenracije iz sezone 2020/2021 i rešeta mreže od prvog dana. Na 124 utakmice za domaćina postigao je 50 golova, a ove sezone je već zatresao mrežu 16 puta u Ligi 1 i u vrhu je liste strelaca francuskog prvenstva.

Lion je poboljšao formu. Loran Blan je naštelovao svoju četu koja je na proteklih sedam utakmicama u svim takmičenjima trijumfovala čak pet puta. Prošlog vikenda, gost je propustio priliku da upiše treću pobedu u nizu i remizirao je sa Lorijenom, 0:0. Olimpik je trenutno deseti na tabeli sa 39 osvojenih bodova.

Svetla tačka sezone za višestrukog prvaka Francuske je kup. U njemu su dogurali do polufinala u kojem će ukrstiti koplja sa Nantom, a ako uzmemo u obzir da je drugi polufinalni par Tuluz-Anesi, može se reći da je Lion favorit broj jedan za osvajanje tog takmičenja.

Ovo će biti treći duel današnjih rivala u tekućoj sezoni. Na dve utakmice do sada slavio je Lion, u ligi pogotkom Lakazeta, dok je u kupu bolje izvodio jedanaesterce.

Domaćin će biti bez Diakitea i Ismailija, dok je pod upitnikom nastup Žožea Fontea.

Kod gosta, Blan neće moći da računa na Boatenga, Gustoa, Žefinja, Lopeza i Mendeša.

Očekujemo jednu ujednačenu utakmicu između dve dobre ekipe i verujemo da će oba tima postići barem po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)