SPECIJA ZA KRAJ INTEROVOG POSTA: Neroazuri bez gola u gostima duže od mesec dana

O. M.

10. 03. 2023. u 15:00 >> 15:00

FUDBALERI Specije dočekuju Inter u prvoj utakmici 26. kola italijanske Serije A.

СПЕЦИЈА ЗА КРАЈ ИНТЕРОВОГ ПОСТА: Нерoазури без гола у гостима дуже од месец дана

Tanjug.rs

Gost se bori za izlazak u Evropu, jer je šampionska titula samo još u domenu teorije za neroazure, a domaćin za opstanak.

Samo tri boda iz poslednjih sedam prvenstvenih utakmica i eliminacija iz Kupa, bilans je "orlića" u poslednjih osam utakmica. Novi trener Leonardo Sempliči jeste uspeo da ostane neporažen i na drugoj utakmici otkad je preuzeo kormilo kluba, ali taj poslednji remi, na domaćem terenu protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak Verone i nije neki uspeh.

Inter se nedeljnom pobedom protiv Lećea vratio na pobedničke staze, posle neočekivanog poraza u Bolonji pre dve nedelje. Neroazuri su i na prethodnom gostovanju u Seriji A kiksnuli, pošto su odigrali bez golova sa poslednjeplasiranom Sampdorijom, tako da protiv Specije moraju da poprave utisak i prekinu najdužu seriju bez gola u gostima još od 2018. godine. 

Borba za titulu je možda izgubljena, ali Simone Inzagi očekuje od ekipe da zadrži ritam i ostane u trci za sva četiri trofeja (jedan, Superkup Italije, već je osvojen, a u igri su još Serija A, Kup Italije i Liga šampiona).

Utakmica protiv Lećea je bila dobar pokazatelj kako Inter treba da igra, a Inzagi je u izjavi posle pobede istako zadovoljstvo što njegovi puleni "nijednog trenutka nisu sklanjali nogu sa gasa". 

Lautaro Martinez je namestio nišanske sprave, protiv Lećea je postigao gol posle dve utakmice posta. To svakako ohrabruje navijače Intera, jer nije postigao pogodak na dva prethodna gostovanja (Bolonja i Sampdorija), ali prema poslednjim informacijama do kojih su došli pojedini italijanski mediji, postoji mogućnost da će Argentinac ovaj meč početi sa klupe. 

Razlog za to je što Simone Inzagi želi da ga odmori za revanš protiv Porta. Inter ima aktivan rezultat iz prve utakmice (pobeda 1:0), ali nije to prednost koja garantuje prolaz protiv ekipe kakva su "zmajevi".

Neizvestan je i nastup Milana Škrinjara, koji se još nije oporavio od povrede zadobijene u prvom meču protiv Porta. U slučaju da Slovak ne bude mogao da nastupi, na njegovo mesto desnog igrača u zadnjoj trojci zauzeće Darmijan, čije mesto na desnom beku će zauzeti Denzel Dumfris.

Inter je u prvom delu sezone u Milanu pobedio sa 3:0, a prošle godine u Speciji bilo je 3:1. Današnji domaćin je u prethodnih pet međusobnih susreta osvojio samo bod, 2021. bilo je 1:1 u Speciji. Na međusobnim susretima ovih ekipa u proseku pada 2,8 golova.

NAŠ PREDLOG: PG2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri