UNION BERLIN BRANI DOMAĆI TEREN: Treći susret debitanata u Ligi Evrope ove sezone

V.M.

09. 03. 2023. u 09:09

ROJAL Union dolazi u nemačku prestonicu na utakmicu osmine finala Lige Evrope.

УНИОН БЕРЛИН БРАНИ ДОМАЋИ ТЕРЕН: Трећи сусрет дебитаната у Лиги Европе ове сезоне

Foto: Profimedia

Zanimljiv je podatak da su ove ekipe igrale u grupnoj fazi ovog takmičenja. Oba tima su trijumfovala po jednom u međusobnim duelima, ali generalno uspešniji je bio belgijski predstavnik koji je zauzeo prvo mesto grupe ''D'' sa 13 bodova, dok su Nemci imali poen manje. Takođe, vredi napomenuti da obe ekipe debituju u Ligi Evrope ove sezone.

Union Berlin je u šesnaestini finala igrao sa Ajaksom. Nakon što su  mreže mirovale u Holandiji, na stadionu ''Alter forsteraj'' je viđena goleada u kojoj je domaćin slavio sa 3:1 i tako se plasirao u narednu fazu. Vredi napomenuti da je domaćin čak pet puta uspeo da sačuva svoju mrežu u ovom takmičenju.

Što se tiče Bundeslige, Union je dugo bio u borbi za prvo mesto, ali na poslednja tri meča nije postigao gol i sada je treći na tabeli i zaostaje pet bodova za vodećim Bajernom. Svou petu sezonu na klupi nemačkog predstavnika provodi Urs Fišer. Sjajni stručnjak radi fenomenalan posao sa limitiranim budžetom i jedan je od vodećih kandidata za trenera godine u Bundesligi. 

Nakon što je prošle godine oduševio sve sjajnim igrama nakon povratka u Župiler pro ligu, Rojal Union ponovo pruža odlične partije. Pored direktnog plasmana u osminu finala ovog takmičenja, dosta solidno igra i u domaćem prvenstvu. Za vikend je prekinuo niz od dva poraza savladavši Eupern rezultatom 2:1. Nalazi se na drugom mestu, zaostaje osam bodova za liderom Genkom i ima šanse da se bori za titulu. 

Oba tima nemaju probleme sa izostancima. Domaćin će jedino biti bez Šafera, tako da će Urs Fišer imati skoro čitav roster na raspolaganju.

Sa druge strane, kod gosta je jedini pod znakom pitanja Ekert Ajensa koji vuče povredu još od samog starta sezone.

Na susretima u grupnoj fazi smo videli dve poprilično ujednačene utakmice u kojima su oba puta slavili gosti. Ovoga puta bi blagu prenost dali Union Berlinu koji ima fantastičnu publiku i mislimo da neće biti poražen na svom terenu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili