ROMA MELJE NA ''OLIMPIKU'': Sosijedad je ušao u kontraritam

V.M.

09. 03. 2023. u 08:40

''VUČICA'' dočekuje Baskijce u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

РОМА МЕЉЕ НА ОЛИМПИКУ: Сосиједад је ушао у контраритам

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin je morao da se potrudi da bi došao do osmine finala, u prošloj rundi izgubio je od Salcburga sa 1:0 u prvoj utakmici, ali pogocima Belotija i Dibale ''đalorosi'' su preokrenuli rezultat i prošli dalje. Sa druge strane, Sosijedad je dominatno odigrao grupnu fazu, sa 15 bodova je zauzeo prvo mesto u grupi ''E'' i tako se direktno plasirao u osminu finala.

Roma je za vikend ostvarila jako bitnu pobedu, golom Đanluke Mančinija savladala je Juventus minimalnim rezultatom i tako se vratila u sam vrh tabele i ponovo zauzima mesto koje vodi u Ligu šampiona. Četvrta je zbog bolje gol-razlike od petoplasiranog Milana, a ima samo bod manje od trećeplasiranog Lacija, tako da nas očekuje velika borba na "čizmi" za plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

Četa Žozea Morinja igra fantastično na svom terenu i na poslednjih osam utakmica kod kuće u svim takmičenjima ostvarila je sedam pobeda uz poraz od Kremonezea u Kupu Italije.

Sosijedad je pružao fantastične partije sve do meseca februara kada je znatno pao u formi. Na poslednjih šest utakmica ima samo jednu pobedu uz dva poraza i tri remija.  ''Plavo-beli'' su i dalje na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, trenutno su četvrti, ali Betis im se opasno približio i ima samo tri boda manje. 

Ključni momenat dosadašnjeg učešća u Ligi Evrope je bila pobeda Baskijaca na ''Old trafordu'' kada su pogotkom Braisa Dijaza sa bele tačke savladali Junajted. Nakon toga su savladali sve ostale protivnike do poslednjeg kola kada im se Mančester revanširao, ali taj poraz nije boleo jer su ostali na prvom mestu.

Ova dva tima se nikada do sada nisu susrela i ovo će im biti prvi međusobni duel u njihovoj bogatoj istoriji.

Morinjo ne može da računa na Darboa i suspendovanog Ibanjeza, dok je pod upitnikom nastup zimskog pojačanja Solbakena.

Sosijedad u večni grad dolazi bez Merkelanza i Sadika, a neizvesno je da li će Elustondo nastupiti.

Očekujemo jednu tvrdu utakmicu kakvu Roma voli da igra i verujemo da ''vučica'' neće izgubiti, kao i da će biti malo pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (kvota 2,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna