FARMACEUTI (OPET) SVETE ZVEZDU? Posle Monaka, Bajer ukršta koplja i sa Ferencvarošem

O. M.

09. 03. 2023. u 08:55

BAJER Leverkuzen očekuje Ferencvaroš u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

ФАРМАЦЕУТИ (ОПЕТ) СВЕТЕ ЗВЕЗДУ? После Монака, Бајер укршта копља и са Ференцварошем

FOTO: Tanjug/AP

Ferencvaroš je kao pobednik grupe "H", u kojoj se takmičila i Crvena zvezda, direktno prošao među 16 poslednjih učesnika drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, dok su "farmaceuti" to pravo morali da izbore preko plej-ofa. Nakon što su zauzeli treće mesto u grupi "B" Lige šampiona, sastali su se sa Monakom, koji je zauzeo drugo mesto u grupi sa Ferencvarošom. Podsećamo, u grupi je još bio i Trabzon.

Iako je osvojio prvo mesto, mađarski predstavnik je takmičenje u grupi "H" završio sa negativnom gol-razlikom, za šta je u velikoj meri zaslužan i ubedljiv poraz od srpskog šampiona u Beogradu od 4:1.

Leverkuzen je treće mesto u svojoj grupi Lige šampiona osvojio zahvaljujući remiju sa Brižom u poslednjem kolu i pobedi Porta nad Atletikom iz Madrida. Na kraju su se gledali međusobni susreti između "farmaceuta" i jorgandžija" a uspešniji je bio nemački predstavnik (2:0 i 2:2). U dvomeču protiv Monaka odlučivali su penali, nakon što su oba susreta završena pobedama gostiju od 3:2.

Ove dve ekipe sastale su se u grupnoj fazi Lige Evrope 2021. i tada je Ferencvaroš pobedio 1:0 u Budimpešti, a Bajer 2:1 u Leverkuzenu. Nemci su osvojili grupu i kasnije ispali u osmini finala od Atalante, a Mađari su zauzeli poslednje mesto.

Leverkuzen je trenutno deveti u Bundesligi sa malim izgledima da i naredne sezone izbori Evropu, zaostaje osam bodova za mestom koje vodi u Ligu konferencija. Ferencvaroš je ubedljivo prvi u Mađarskoj ligi i gotovo je izvesno da će osvojiti 34. titulu, petu uzastopnu, a šestu otkad se najtrofejniji mađarski klub vratio u elitu 2010. posle tri godine u drugoj ligi.

Leverkuzen je za vikend demolirao Hertu iz Berlina sa 4:1, dok je Ferencvaroš samo remizirao sa Mezekevešdom, ekipom iz sredine tabele koja na šest prolećnih utakmica mađarske lige ne zna za poraz.

Trener Bajera Ćabi Alonso i dalje ne računa na već duže vreme povređene golmana Andreja Luneva i vezistu Čarlesa Aranguiza. Neizvesno je učešće Mičela Bakera koji je meč sa Hertom propustio iz ličnih razloga, dok je Žeremi Frimpong zamenjen u prvom poluvremenu tog meča jer se posle postignutog gola žalio na povredu pa je i on pod znakom pitanja.

Trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov neće imati na raspolaganju Muhameda Bešića koji ima ozbiljnu povredu kolena.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina