ARSENAL NA TEŠKOM GOSTOVANJU U PORTUGALIJI: Da li će Mikel Arteta dati prioritet Premijer ligi?

V.M.

09. 03. 2023. u 08:26

SPORTING dočekuje lidera engleskog prvenstva u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

АРСЕНАЛ НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ У ПОРТУГАЛИЈИ: Да ли ће Микел Артета дати приоритет Премијер лиги?

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u šesnaestini finala igrao sa Midtjilanodm, nakon podele bodova u Lisabonu, rutinski je slavio u Danskoj sa 0:4 i tako se plasirao dalje. Arsenal je u dominantnom stilu odigrao prvu fazu takmičenja i sa prvog mesta grupe ''A'' prošao direktno u osminu finala.

Sporting dočekuje ovaj meč u dosta dobrom ritmu. Vezao je četiri pobede u svim takmičenjima i nada se da pred svojim navijačima može da napravi iznenađenje protiv favorizovanog protivnika. Za vikend je savladao Portimonense sa 1:0, trenutno je četvrti na tabeli i zaostaje pet bodova za Bragom sa kojoj će se boriti za poslednje mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona iduće sezone.

''Lavovi'' na poslednja tri meča nisu primili gol, što znači da nisu vadili loptu iz svoje mreže 270 minuta.

Arsenal je za vikend pokazao da je kao mačka sa devet života. Ponovo je jurio zaostatak kao u meču sa Aston Vilom i opet je u sudijskoj nadoknadi osvojio tri boda. Gubio je 0:2 od Bornmuta, ali je uspeo da preokrene i u 98. minutu golom Risa Nelsona je osvojio vredna tri boda. Prvi je na tabeli i ima plus pet u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Biće zanimljivo videti da li će Mikel Arteta fokusirati svoju četu na Premijer ligu i izvesti nešto slabiji sastav kako bi odmorio lidere ekipe za domaće prvenstvo.

Ova dva tima su igrala u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2018/2019. kada je viđen remi i trijumf ''tobdžija''.

Menadžer domaćina Ruben Amorim neće moći da računa na Ugartea i Bragansu. Što se tiče Artete, on je lišen usluga Elnenija, Tirnija i Trosara.

Verujemo da ćemo gledati jedan otvoren meč sa dosta prilika i zato predlažemo igru sa golovima.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,99)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!